+/- 0 kg ......

Första veckan med Viktväktarna visade +/- o kg på vågen, så gick det med det, inte ens ett enda litet hekto minus. Men det är väl bara att fortsätta och köra på, snart borde det väl få synas på vågen. Jag tycker att kvällarna är så himla svåra att viktväkta på, jag blir alltid sugen på något på kvällen och ett äpple eller liknande duger liksom inte. Frukost, lunch, mellanmål och middag går jättebra att följa men sen kommer kvällen och mitt sug efter att äta något gott blir outhärdligt, jag fattar inte riktigt grejen med att jag just blir så ofantligt sugen på något gott på kvällen. Jag har försökt ignorera känslan, jag har försökt dricka vatten för att se om suget försvinner om jag kanske bara egentligen var törstig, jag har försökt att bara äta frukt men ändå är suget efter något att äta kvar. Har jag "points" kvar att äta av så brukar jag ta mig en smörgås på grovt bröd med något bra pålägg och det stillar faktiskt suget. Så kanske är det så att jag måste ta ett mellanmål på kvällstid också för att klara kvällssuget men hur gör jag då om mina "points" är slut? Kanske ska jag ta ett kvällsmellanmål även om "pointsen" är slut bara för att slippa detta sug efter något på kvällstid, jag kikar i skafferiet och kylskåpet flera gånger per kväll bara för att varje gång inse att det inte finns något bra att äta där.

Eftersom jag har man och 3 barn så kan jag inte plocka bort och slänga allt gott som kan tänkas finnas i kylskåpet eller skafferiet. Visst dom stöttar mig och vill verkligen att jag ska lyckas och dom köper inte hem en massa onyttigt strunt, men lördagsgodis och helgmys får dom faktiskt ha även fast jag inte ska äta av det och ibland blir det väl tyvärr över av detta helgmys (okej det borde jag säkert slänga eftersom det blivit över). Det är sånt som jag hittar under mina kvällsrundor, jag har inte fallit i fällan ännu och ätit upp det, men det lockar när det ligger där i skåpen. Att det ska vara så himla svårt det här med vikten. Problemet för mig blir också att när jag viktväktar så tänker jag nästan bara på mat, det cirklar i huvudet hela tiden vad jag får och inte får äta och det stör mig. Jag skulle vilja bli så där cool som en del personer är som bara äter när dom är hungriga och som inte går runt och tänker på mat hela tiden, dom har helt enkelt inte tid att fundera på mat 24/7, haha finns dom ens på riktigt dessa coola personer?
Vikt och motion | |
#1 - - Malde:

Det finns ju dessa personer som äter för att leva. Dit hör inte jag. Sedan finns det dessa personer som lever för att äta. Jag är betydligt närmare den gruppen av människor...



Kan de som inte gör slut på helgmyset åt dig ha resterna kvar i sina rum, eller åtminstone gömma resterna för dig? (Hur sjutton kan det bli sånt kvar? Här brukar det bli soprent!)



Fruktsallad med en klick lättvaniljyoughurt, kan det vara något? Dippa stavar av olika grönsaker? En stor mugg med gott te brukar i alla fall rädda mig de flesta kvällarna i veckan.



Hoppas att något av tipsen kan hjälpa dig.

#2 - - Marie-Louise:

Malde: Tack, jag ska testa dina förslag. Jag tillhör nog också dom som lever för att äta ;)

Jag förstår inte heller riktigt hur dom lyckas med att det finns gott kvar efter helgen, men ditt förslag med in på rummet med godiset och annat var bra, för inte går jag i deras rum och letar. Å att det ska vara så svårt det här med vikten.

#3 - - Marlene:

Det första du ska göra är att MÄTA dej. Du kan ha förlorat i cm även om det inte syns på vågen! Sen kanske du ska testa att lägga om mellanmålen. Om du kan nöjda dej med frukt till ett mellanmål tiidgare på dagen, så kan du ta en macka på kvällen. Fördela om dina points under dagen, så att du kan ta dej nåt på kvälle. Annars kommer du aldirg stå ut i längden. Går du i klass nu eller kör du helt själv?

#4 - - Marie-Louise:

Marlene: Tack för tipsen, jag ska ta fram måttbandet idag och mäta. Jag kör själv hemma men jag skulle nog behöva gå i klass. Det finns en i Skanstull som jag funderar på att testa dom har flera dagar i veckan vad jag kunde se så någon dag ska jag nog hitta som passar, ska nog försöka börja gå varje vecka till att börja med.

#5 - - Marlene:

Gå dit och se till att få del av nya programmet. Det är mcyket enklare än det förra och du kan unna dej mer om du vill ha nåt på kvällen. Du kan göra upp med konsulenten om att går dit kanske en gång i månaden om du inte kan oftare. Då vet hon det och kan hjälpa dej därefter. Du är hjärtligt välkommen till oss också... så får du träffa både Malde och mej!

Upp