det var lite magiskt...

Kvällen ikväll blev lite magisk, fina Melissa Horn på scenen som mellan alla låtar berättade lite om varför låten blev skriven och lite annat trevligt. Små anekdoter från hennes liv delade hon med sig av till oss. Hennes mamma Maritza Horn satt visst i pupliken fick vi också veta.

Innan en mycket god och trevlig middag med äldsta dottern på restaurangen på Cirkus.


Jag bjuder på nästsista låten, Lät du henne komma närmare...
foton och video är tagen utav mig den 30/11-2011 på Cirkus i Stockholm.

ikväll blir det konsert...

Först händer ingenting och sedan kommer allt på en gång - två kvällar i rad med nöjen.... Ikväll blir det konsert med äldsta dottern - Melissa Horn ska vi se. Innan blir det lite middag på Cirkus egna restaurang. Återkommer ikväll eller imorgon....


ikväll blir det teater...Teater på Stockholms stadsteater ikväll. Hair ska vi se...

ett filmtips...

Idag såg min yngsta dotter och jag på en film som verkligen var jättebra. Jag vill tips alla om att se den men kanske främst alla som har någon med autism eller Asperger i vår omgivning. Det var en fin och tänkvärd film...My name is Khan heter den.

till min hemliga bokvän...

För att underlätta för min hemliga bokvän har lånat en lista från: En bok om dagen

Vilken genre eller författare gillar du bäst?

Jag gillar nog alla sorters genrer och författare. Just nu är jag inne i en period av deckare, men jag gillar skönlitteratur, fantasy, skräck och annat också. Diktsamlingar kan jag ha lite svårt för.

Vilken genre eller författare är du nyfiken på?
Jag vet inte, överraska mig :) Jag är som sagt "allätare" när det gäller böcker.

Vad har du läst, men tänkt "Aldrig mer!" om..?
Camilla Läckberg, gillar INTE hennes skrivsätt.

Finns det någon författare som du samlar på?
Per Anders Fogelström gillar jag skarpt (men har nog nästan alla hans böcker).

Finns det någon lista i bloggen på utlästa böcker?
Ja här finns en lista. Jag har även ett inlägg med böcker som jag precis lämnat ifrån mig, gett bort.

Vad äter du för godis?
Lakrits är favoritgodiset, men jag gillar allt godis egentligen.

Naturgodis - ätbart eller inte..?
Jo det är ätbart, det mesta... Fast INTE wasabisnacks.

Dricker du te eller kaffe?
Kaffe måste jag ha på morgonen, eftermiddagen och kvällen :)  Thé dricker jag bara om jag är förkyld/sjuk.

Vad har du för hobby?
Ingen alls just nu - studerar till Arkeolog så all "ledig" tid går åt till att läsa Arkeologiböcker. Fast det kanske i och för sig kan ses som en hobby också. Jag älskar helt enkelt allt med Arkeologi. Jag gillar också att lösa korord (när jag har tid).

Vilken är din favoritfilm?
Stekta gröna tomater.

Vad har du för favoritmusik?
Melissa Horn, Winnerbäck, Kent - jag lyssnar helst på Svensk musik just nu som är lite finstämd, tänkvärd och vacker.

Favoritfärg?
Vinrött och Terrakotta är färger som jag verkligen gillar.

Samlar du på något?
Nej inget förutom alla mina böcker :)

Eftersom jag just nu studerar så blir det mest någon deckare eller historiskaromaner mellan allt läsande av studentlitteratur. Men jag är allätare i böcker och nu till julhelgen så hoppas jag att jag kommer få hinna läsa många böcker utöver min studentlitteratur...

Hoppas att denna lista kan vara till lite hjälp för min hemliga bokvän.Uppdatering: Svar till min hemliga bokvän: Nej engelska böcker läser jag helst inte. Det räcker med den engelska jag måste läsa som kurslitteratur.
dagen idag har innehållit vikning...

Ja idag har jag läst kompendium och vikt tvätt. Även diskat tre maskiner med disk och tvättat två maskiner tvätt - ibland kommer orken. Det blev massor av tvätt men ändock finns det två IKEA-påsar kvar - ovikta/oparade strumpor innehåller dom. Jag kanske skulle ta och lotta ut dom imorgon när bloggen fyller två år....


ja det var lite av tvätten som blev vikt idag - en del är redan undan plockad...

Men sen måste jag ju visa vad äldsta dottern hittade under sina tapeter nu när hon håller på och målar om i sitt nya rum.


en hel rad/bård med dinosaurier från Jurassic park.


Runt hela rummet åtfanns dessa små söta dinosaurier.

wordfeud... och ragg???

I dagens Aftonbladet kan man läsa en ganska rolig artikel om hur det raggas på Wordfeud.

Att Randomspelare avslutar ett knappt påbörjat spel om man inte nappar på ragget som sker över chatten (på spelet). Detta är väl inget som jag direkt har tänkt på innan jag läste den här artikeln men efter att jag läste den så kom jag på flera omgångar spel som motspelaren av avslutat just för att jag inte har varit så intresserad av att svara på chattmeddelanden.

Om jag spelar WF och helst då Random så vill jag spela INTE chatta. Chatta via WF gör jag gärna med dom spelare som jag känner för då chattar man ofta om något som "betyder" något. Men att börja chatta bara så där en lördagskväll nej det går bort för mig, spelar jag WF en lördagskväll så vill jag spela inget annat.


Det är roligt när man ligger så här lika tycker jag :)

Jag kommer ihåg en lördagskväll för några veckor sedan när jag startade ett Randomspel när jag åkte hem ifrån jobbet. Nästan direkt så kom det upp ett chattmeddelande med orden:
Lady? (random)
Va? (svarade jag)
Kan du inte engelska eller? (random)
Jo det kan jag och ja jag är kvinna. (jag)
Var det så svårt? (random)
Nej tyckte bara frågan var konstig. (jag)
Varför? är du sur eller! (random)
Jag är inte sur, bara undrande. (jag)
Dig kan man ju inte spela med du verkar ju helt dum! (random)
Det kom några chattmeddelanden till efter detta men jag minns dom inte och jag tänkte att jag tar bort den här spelaren nu - men precis då blev jag borttagen vilket var lite surt. (eftersom jag ville vara den som avslutade!)
Och efter detta avslutade han/hon spelet.
Jag kom hem och sa lite förbluffat: hahaha, jag blev just utskälld och dumförklarad via WF?
Jaha var det Random? frågade min äldsta dotter.....

Men jag har även konstigt nog blivit vän med en kvinna på WF och med henne är det riktigt trevligt att chatta. Mina barn skakar på huvudet och säger att man kan INTE bli vän med någon Random på Wordfeud.... Okej men det har jag blivit!

Har du varit med om något konstigt via chatten på WF?
Eller något annat konstigt med WF?

Just det jag började spela mot en väldigt ung kille (random men såg bilden och förstod efter ett tag) och alla ord han skrev anspelade på sex. När jag via chatten berättade att jag var 39 år och trebarnsmor avslutade han spelet ;) hahaha det var mest lite roligt tyckte jag....


Vill ni lägga till mig så heter jag: Misan*

det gick att stå emot...

Suget som kom igår kväll gick att stå emot, jag gjorde EN knäckemacka med skinka och drack ett stort glas vatten och intalade mig sedan att jag var både mätt och nöjd (vilket jag säkert var också). Just kvällarna är min akilleshäl för småätning. Jag går rastlöst fram och tillbaka till köket och kollar i alla skåp (flera gånger) för att se om det finns något (gott) att äta. Jag kan till och med ställa mig och baka på kvällen bara för att suget är för stort och affären har stängt eller plånboken inte tillåter någon handling av godsaker. Och tillåter plånboken inhandling av något gott så kan jag rusa iväg till affären 10 minuter innan de ska stänga och så kommer jag in i affären med andan i halsen och köper nästan bara onyttiga saker.

Jag får som ett riv eller stort hål inuti mig - i kroppen/hjärtat/magen - framemot kvällen. Och jag vill fylla upp detta riv eller hål med något och då blir det såklart mat/godis/chips/läsk för det dämpar håligheten.
Usch det där lät inte bra - men precis så där är det.

Nu är jag inne på dag två och jag ska snart ge mig ut på en lång promenad och sedan ska jag handla - nyttig mat och mat som vi BEHÖVER. Det där behöver skulle jag kunna skriva om i Yohannas real-life den här veckan för jag och shopping går inte riktigt ihop. Eller om jag ska vara ärlig, min shopping och vår ekonomi går inte alltid ihop. Men mer om det senare. Herre gud det räcker väl med en sanning så här på förmiddagen - att jag fyller mitt tomrum inombords med mat....


Promenaden idag blir hitåt, fast från andra hållet från Farsta och just nu är det lite ljusare ute iaf.

jag som ska börja mitt "nya" liv idag...

Idag ska jag börja, operation fettsanering. Och just nu sitter jag här med ett otroligt sug efter jordnötsringar - och jag vet att det finns ute i köket. Det är inte lätt detta och det har inte ens gått en dag...

Men det ska gå.
Jag får väl ta en knäckebrödsmacka eller en morot istället...

Det blev i alla fall två promenader idag. När jag åkte till skolan så hoppade jag av några hållplatser för tidigt och gick sista vägen och sedan när jag skulle hem så hoppade jag av vid Gubbängen och gick till Hökarängen där jag handlade och sedan åkte jag hem. Inga jättelånga promenader men bättre än inga alls.


det här med diagnoser...

Jag har alltid haft lite svårt för alla dessa diagnoser och bokstavskombinationer som vi möts av överallt i samhället - men jag börjar byta uppfattning.

Jag har ofta tänkt så här:
Finns det inga ouppfostrade barn längre?
Har alla bråkiga/stökiga/olyckliga barn (och vuxna) en bokstavskombination eller neuropsykiatrisk diagnos?
Beror bråket/stöket/olyckligheten aldrig på yttre omständigheter så som övergrepp eller "elaka" vuxna?
Kan inget längre skyllas på föräldrarna eller andra vuxna?
Och ja till viss del måste jag erkänna att så kan jag tänka även idag men inte alls på samma sett som förut.

Det här med bokstavskombinationer och neuropsykiatriska diagnoser är något som jag har behövt bli mer medveten och kunnig om - utan att ha valt det själv. Den det gäller vill inte att jag skriver om det i bloggen så jag ligger lågt och skriver kryptiskt - men jag vill ändå få ut mina egna tankar kring allt detta. Att behöva leta information, att behöva bråka och tjata till sig remisser och extra resurser tar på ens krafter. Jag blir som en tigrinna - jag gör allt för mina/mitt barn! Och i all denna information som jag har behövt söka i så har jag funnit en diagnos/bokstavskombination som skulle kunna vara jag! Va jag, en diagnos.... Nej det tror jag väl inte - eller jo kanske, varför inte. Med livet som facit kan jag lägga puzzel och ja kanske, kanske vore en utredning en god idé. Eller kanske räcker bara vetskapen om att ja kanske kan det vara så. Kanske behöver man inte få diagnoser på allt. ADD är den diagnos som jag tänker på - en "kvinnlig" variant av ADHD brukar den visst förklaras som. Nu säger inte jag att jag har detta, långt ifrån, men ett frö har såtts i mitt inre som gör att jag kommer leta efter mer information och jag vet (jag känner mig själv) jag kommer sluka/läsa allt om denna bokstavskombination. För sådan är jag. När jag väl gör något så gör jag det till 120 % men sedan tar det stopp, sedan orkar jag inte mer, sedan lägger jag ner. Ni som läst här ett tag vet att jag får mina dagar av trötthet, när jag sover nästan en hel dag - och jag har alltid skyllt detta på min reumatiska sjukdom. Men kanske ligger det något annat bakom denna enorma trötthet som jag drabbas av ibland. Ja men vad säger man: den som lever får se....


Här gick jag idag. Jag hoppade av bussen några hållplatser tidigare och tog mig en promenad både när jag åkte till skolan och sedan när jag åkte hem...


min förebild just nu...

Jag har en förebild just nu inom bloggvärlden och det är Yohanna. Hela beslutsamhet, stora framgång och vilja när det gäller sin viktnedgång avundas jag och just därför är hon min förebild. Hon är den som just nu kan få mig att gå av några hållplatser tidigare på bussen, göra lite nyttigare mat och ja tänka på min egna vikt helt enkelt.

Visst hennes fettbrännarturer sker i ett härligt ofta soligt Las Palmas mina får ske i ett ofta mulet och grått Farsta med omnejd, hennes nyttiga mat är Spanieninspirerad men det kan ju faktiskt min också vara, hon har två småbarn jag har tre tonåringar - alltså borde jag ha lättare för att komma ut och iväg, hon har inte en reumatisk sjukdom det har jag - men jag vet att jag mår bättre både till kropp och själ om jag går ner i vikt. Så ja nu ska jag försöka påbörja Operation fettsanering som Yohanna kallar det. Och kanske kan jag lyckas leta fram foton på mig och min kropp som visar hur vikten har pendlat även här hos mig.

Så jag säger så här: Tack Yohanna för att du delar med dig av ditt liv, dina framsteg, dina "återfall" och tack för att du ger mig motivation. Nu idag ska jag försöka påbörja ett lite nyttigare liv, kanske inte helt bra så här inför julhelgen - men jo för just nu känner jag att jag har viljan - så nu kör jag.


Just en sådan här hemsk bild kan få en/mig att få viljan och kanske styrkan till att ta tag i min vikt....

Melissa Horn konsert...

Den 30:e november så ska jag och min äldsta dotter gå och se Melissa Horn på Cirkus i Stockholm.


Idag bokade jag även bord till deras restaurang så att vi kan gå och äta lite gott innan
(och kanske dricka något gott, hon är ju 18 år nu).
Kan vara ganska skönt att äta på samma ställe som konserten så slipper man känna sig stressad med notan och allt.


Känns lite svårt att tänka sig att detta lilla knyte nu är 18 år och ska gå på konsert med mig.
fototriss...

Veckans tema i fototriss är Inramad...

För inte så länge sedan så möblerade jag om lite här hemma och hittade då en gammal väska som stod lite undangömd och i väskan så låg det en hel massa inramade foton.
Och jag visste väl att fotona som jag tog när jag hittade den väskan skulle komma väl till pass någon gång...


Vilken guldgruva som gömde sig där i den gamla väskan.


Foton på mina älskade döttrar. Här är de alla tre: ett år gamla och faktiskt väldigt lika varandra men endå väldig olika...


Nu ska jag bara finna en fin plats här hemma där dessa älskade bilder ska få stå alternativt hänga...

Vill ni se fler trissar på detta tema så kikar ni in på fototriss.


I veckans fototriss så kan man vinna presentkort hos Coolstuff
hur perfekt vore inte det till jul...julkalender....

Förra året hade jag en egenhändigt hopknåpad julkalender här på bloggen.
Varje dag i december berättade jag något nytt om mig, min familj eller något som berör/berört mig.

Min äldsta dotter tycker att jag ska köra på en julkalender i år igen - med samma tema.
Alltså mig och mina närmsta.

Men jag tänker som så att den kommer ju då att bli ganska lik den jag hade förra året för mitt liv har inte ändrats så mycket. Jag har samma underbara familj, jag studerar fortfarande och jag gillar ungefär samma saker fortfarande. Ja men så tråkig är jag ;)

Så vad tycker ni?
Har ni några förslag?
Några frågor som ni vill att jag ska svara på?
Jag kanske ska be er skicka in frågor (24 stycken behöver jag) och så betar jag av frågorna i en julkalender?
Eller hur ska jag göra?


Ja snart ser det nog ut så här igen....

fyller två år snart...

Min blogg fyller snart två år, den 25/11-11 fyller den två år. Har ni några tips på vad jag kan hitta på till dess? Det blev lite som en överraskning för mig så det blir lite ont om tid...


Visste väl att jag kunde få användning av den här bilden någon gång ;)
Den tog på min mormors systers 90 års kalas :)

tävling...


Jag tävlar hos Fnulan om en Willvin väska.Jo jag har en Willvin väska men vem säger att man inte kan ha två ;)
Så kan man matcha lite till vinterkläderna...

vissa kvällar är jobbigare än andra...

Igår jobbade jag igen, kväll. Och vilken kväll. När jag slutade 21.00 var jag helt slut - helt färdig. Inte bara fysiskt - för jag är van att gå och stå ( och lyfta ) mycket på jobbet - utan även psykiskt. I och med att en boende var orolig och skrek efter hjälp mest hela tiden och inget av allt vi försökte göra hjälpte så blev så klart fler boende oroliga, vissa stängde in sig på sina rum och ville inte ens komma ut och fika. Jag bjöd på fika på rummet istället och det uppskattades tror jag. Men när man är hjälplös och inte kan hjälpa någon hur mycket man än försöker så blir man tillslut helt slut. Man orkar inte mer. Jag var hemma 21.30 och försökte vara uppe en stund och kolla på tv med mannen min men det gick inte jag var för "trött" för det. Efter en riktigt jobbig arbetskväll är det svårt att varva ner men somnade gjorde jag nog direkt faktiskt men sedan har jag vaknat i natt med de mest konstiga och läskiga drömmar. Det är nog hjärnan som arbetar om allt som man har varit med om under dagen/kvällen.

Sedan när jag imorse sett att alla döttrarna kommit iväg till skolan ordentligt - med frukost i magen - så gick jag och lade mig igen och sov till 11.00. Oj så lång sovmorgon det blev men ack så välbehövlig. Nu ska jag klä på mig och bege mig ner till centrum för att handla hem lite mat. Jag hoppas på att helghandeln inte har börjat riktigt ännu men det har den nog, jag kommer nog få trängas och bli irriterad.


Men det ligger väldigt vackert mitt arbete. Ibland kan jag stanna upp och bara njuta av utsikten och hämta lite extra kraft. Tyvärr är det svårt just nu att hinna komma ut med någon boende på en promenad.

tävling...

Jag tävlor hos Carola om en fin och tänkvärd almanacka från LEVA.Gå gärna in och tävla du också
...

kommer ni ihåg...

Kommer ni ihåg mitt inlägg i fredags om dotterns värktabletter och hisskort?

Jag talade ju in ett meddelande på deras telefonsvarare och ja jag lät nog ganska sur. Fick iaf tag på en sköterska i måndags (under telefontiden) och då hade hon fixat in recepten redan på fredagseftermiddagen - tyvärr hade dom inte ringt hit och sagt det - så jag hämtade ut det först i måndags. Men det gick iaf undan när jag röt ifrån lite.

Hisskortet eller ja intyget om att hon behöver få tillgång till ett hisskort kom i brevlådan i onsdags. Så nu är allt fixat.
Nu ska bara dottern lämna in intyget vilket jag hoppas att hon gjort nu idag och sedan ska väl det här vara ur världen.

Själv var jag hos min reumatolog i tisdags och nu ska jag sluta ta Metotrexate helt och se om min mage kan uppföra sig lite bättre. Vi (läkaren och jag) är tveksamma till om Metotrexatet verkligen har hjälpt mig något så det får vi också se. Sedan ska en remiss skickas för en ordentlig magundersökning, glutenprover och en massa andra blodprover ska tas. Vi ska kolla om jag har zink-, d-vitamin- och en massa andra vitaminer brist. Men detta ska göras först efter nyår. Jag behöver få ha jul först...


foto:jag

fototriss...

Veckans tema i fototriss är kvinnligt.

Här kommer min tolkning.
Eftersom jag har jobbat ganska extra den sista tiden så fick fototrissen fotas inomhus på jobbet idag.


dags att jobba igen, arbetar som Undersköterska och vi är mest kvinnor.


ganska skönt faktiskt att byta om innan jobbet, det är som om man sätter på sig sitt yrke lite
(om ni förstår hur jag menar)


arbetar för fullt...

Ja att arbeta inom vården känns som en ganska kvinnlig grej eftersom vi faktiskt (tyvärr)är mest kvinnor som arbetar inom vårdyrket.

Vill ni se fler tolkningar så går ni in fototriss sidan...

sammanställning av veckans steg...

Så nu har det gått en månad och stegtävlingen hos Willvin är slut.
Jag tror nog att jag kommer att fortsätta med att ha stegräknaren på mig även fast tävlingen är avslutad för den får mig att bli lite mer motiverad att gå de där lite extra stegen under skoldagarna.

Den sista sammanställningen kommer här.
10/11 - 12019 steg


11/11 - 7208 steg
(jag glömde fota innan jag nollställde)
men det slutade på 7208 steg (så denna bild får stå för de stegen)


12/11 - 17214 steg
(jobb helg)


13/11 - 13688 steg
(jobbhelg)


14/11 - 7342 steg
Skoldag med en extra promenad

Ja så var det slut med denna stegtävling. Det har varit riktigt trevligt att vara med i den här tävlingen.
Jag trotasde ibland min reumatiskavärk och tog mig ut på en extra runda bara för att samla in steg och det är bra för mig, jag fick också ett kvitto på att man som Undersköterska går mycket när man jobbar.
Jag ska kanske försöka mig på en sammanställning av alla steg som jag har lagt upp här.
Men det får nog bli under dagen, nu ska jag krypa ner i sängen en stund till - barnen har gått till skolan och jag måste inte iväg än.

hemtentan gick så bra....

Nu kan jag pusta ut för en liten stund. Hemtentan som jag slet så med för några veckor sedan är nu rättad och klar och jag fick VG. Jag är så stolt och lycklig.


"Bra välskriven tenta" blev omdömet....

jobbhelg...

Jag jobbar i helgen - igen. Tredje helgen i rad nu och det känns kan jag meddela. Men pengarna som kommer in är välbehövliga så här inför jul. Så jag jobbar och imorgon är det farsdag och vi ska väl fika en massa här hemma då imorgon - så kommentarer från mig får ni nog i morgon kväll. Bara så ni vet....

Så mycket bättre fick jag se ikväll och det är ju så bra. har lyckats jobba lördagskvällar de förra två lördagarna så jag har missat dom två första avsnitten. Men jag bara måste säga: Laleh vilken tjej/kvinna. Dags att ladda in lite musik av henne i mp3:n tror jag allt. Förra lördagen gjorde hon sin tolkning av Ängeln i rummet och det var magiskt idag gjorde hon tolkningen av  alla vill till himlen men ingen vill ju dö och det var lika magiskt det. Första veckan gjorde hon visst Just nu och den hade jag missat men jag hittade en länk nu och den var precis lika bra som hennes andra tolkningar.


om att längta efter mammas mat...

Min mellandotter har levt "vuxenliv" hemma hos pojkvännen nu i snart en vecka och igår fick jag en så gullig logg på min FB-sida:

"hej mamma, tänkte bara säga att jag saknar din mat och rena kläder. kommer hem imorgon med lite smutstvätt och hopp om hemlagad mat som inte badar i fett ♥"

Ja men kan man få mer kärlek från en 16-åring tro....

Klart hon ska komma hem och få lite hemlagad mat och rena kläder, hjärtat mitt.


annars minns jag när hon var så här stor och duktig...

Och så tycker jag att ni ska gå in och läsa om mobbning hos Sara.
Fy att lärare får och kan bete sig så illa! Det är fruktansvärt.

telefontider...

Telefontider till läkare kan verkligen gå mig på nerverna. Min mellandotter var hos reumatologen för mer än en månad sedan och skulle då såklart få nya mediciner och även ett "hisskort" att visa upp i skolan. Hon har börjat på Kulturama gymnasium och alla lektioner är på plan sju och böckerna/skåpen är längst ner - eller om det var tvärt om. Jaja hur som helst så måste eleverna gå sju trappor och ner flera gånger per dag och detta klarar inte min dotter alltid av eftersom hennes reumatiska värk ställer till det för henne ibland, ändå mer nu när kylan börjar komma. Och för att få använda hissen som elev så måste man ha ett intyg/"hisskort" utskrivet utav en läkare.

Idag skulle jag hämta ut läkemedel eftersom det är helt slut men inga recept fanns på apoteket, hisskortet har såklart inte heller kommit. Hennes läkare hade telefontid idag mellan 13.30 - 14.00 men det var såklart upptaget hela tiden, reumatologmottagningen har stängt för helgen  och här sitter alltså vi. Nu har jag pratat in ett meddelande så jag hoppas att det ordnar sig senast måndag (värktabletter har vi i reserv). Hisskortet ringde jag om för cirka två veckor sedan och då sa dom på mottagningen att det var skrivet och skickat och på väg till oss men så verkar inte riktigt fallet vara - om nu inte posten har skickat det brevet runt halva jordklotet vilket verkar ganska korkat. Och om det nu är skickat men borttappat någonstans så måste de ju såklart skriva ett nytt. Att det alltid ska bli problem...Och vet ni, jag ÄLSKAR den här bilden så jag återanvänder den med glädje.
Fotot tog jag under en promenad förra veckan.

ny länklista...

Nu har jag fyllt på min länklista.
Den är lite osammanhängande för en del har sina bloggnamn som länknamn och en del har sina namn som länknamn.
Om ni inte finns med i länklistan men gärna vill vara där så kan ni väl bara hojta till
och vill ni ha erat namn där istället för bloggnamn eller visevera så hojta till även då.
Okej?


sammanställning av några dagars steg...

En liten sammanställning av mina steg de senaste dagarna.
5/11 - 14485 steg


6/11 - 13427 steg


7/11 - 4672
(fast hrä måste stegräknaren ha suttit helt fel för jag tog en lång promenad innan och efter skolan, hoppade av och på bussen flera hållplatser tidigare/senare)


8/11 - 13026 steg
(här tog jag samma promenad till och från skolan som dagen innan - lite skillnad i antal)


9/11 - 6474 steg
(lite latare skoldag)

Ja det var några dagars steg. Till helgen lär de öka rejält igen eftersom jag jobbar igen.


en promenad som slutade med en fika...

Idag har jag möblerat om hemma, eller jo fixat runt möbler så att det kan bli lite ordning i döttrarnas rum (de som bytte rum ni vet). Det är alltså inte ordning än fast det nu har gått flera veckor. Så idag ledsnade jag lite och fixade och det känns i kroppen just nu, har sådan värk att jag inte vet om jag ska sitta, stå eller ligga ner. Men ibland måste man.

"Tallrikar på köksbordet, visar att jag fixar mat till mina barn. Fyllda sopptunnor visar att jag plockar upp skräpet efter dom. Smutsiga golv visar att mina barn får lov att ha roligt. Smutstvätt i tvättkorgen visar att mina barn får rena kläder varje dag.Ett vått badrum fullt med leksaker visar att jag badar mina barn! Så nästa gång du kommer oanmäld till mitt hus, så tänk dig för innan du dömer! För kommer du för att hälsa på mig, så kom in. Kommer du för att döma mitt hus, så ring och boka träff kvällen innan ;) Om du är en förälder och håller med mig att hemmet inte alltid behöver skina, så sätt denna på din status!" PÅ FB idag så såg jag denna status och den var så klockren att jag lånade den. I mitt fall handlar det stökiga hemmet oftast om en enormt värkande kropp som inte vill samarbeta med mig och studier som kommer emellan.

Tog en promenad idag och det slutade med en fika hemma hos mamma och pappa. Jag fick en vinterkappa utav min mamma som hon har krymt ur - och den passar mig - så den ska jag se om jag trivs i och i så fall får det bli årets vinterjacka/kappa. Jag har aldrig i hela mitt liv haft en kappa - kanske är dags nu då vid 39 års ålder...
dom där träden har verkligen anpassat sig till underlaget, de växer helt snett. Det ser riktigt lustigt ut.


Och vad tycker ni, blommande krasse i november? Det känns inte helt rätt....


En spännande artikel...

Tack snälla Lejonkvinnan för att du tänkte på mig när du läste lokaltidningen.

Länken till den här artikeln fick jag via FB.
Bilderna lånade från www.ut.se

Det är precis sådana här gravar som vi läser om just nu - eller precis har läst om. Lite beroende på hur gammal graven faktiskt är...

Så om ni ramlar på liknande artiklar så får ni hemskt gärna skicka en länk till mig.

Sådana här fynd är rena drömmen för en arkeolog.

dimman smög sig på...

Imorse när jag gick upp så lös solen och det var så vackert utanför mitt köksfönster med ett härligt solsken som lös in över frukostbordet. Men så gick det några timmar och jag skulle bege mig till skolan och då kom dimman inrullande. Helt plötsligt så kunde jag knappt se huset mitt emot. Tänk så snabbt vädret kan slå om. Sedan var det nog mulet och grått hela dagen.


När jag stod och väntade på t-banan var detta min utsikt när jag kikade åt vänster...


...och detta när jag kikade åt höger.

Ja ni ser hur dimman har lagt sig tjock och vit.


Sen var det två fåglar som ville ha samma korvbrödsbit nere på t-banespåret...


Och i skolan hade de byggt på med fler bokstavsklossar uppe i fönstret...
Mystiken tätnar - snart får jag bege mig dit upp och fråga om de spelar WF på lektionstid ;)

Och tack snälla söta Emelie för den nya höstdesignen :)

förlåt...

Förlåt min älskade - detta inlägg skulle ha kommit redan i söndags.

Grattis älskade på din födelsedag!


Egypten januari 2010.

Tack för att du finns i mitt liv, för att du är du och för att just du är far till mina barn!
Utan dig vore jag halv.

real-life i bilder...

Så var det dags för real-life igen inne hos Yohanna.
Jag tänkte först att jag inte skulle vara med den här veckan för jag har ingen pysselhörna och inget pyssel, men så kom jag på en låda som stått gömd/glöm länge...Under en stor klädhög finns den gömd/glömd. Lådan från Panduro hobby.
Den är väl ungefär 12 år gammal och innehållet skulle ha fixats till för lika länge.Jag har gjort små tittskåp till mina två äldsta döttrar som båda har fått en personlig tvist, uti från hur de var som små. Och självklart ska även min yngsta dotter ha ett tittskåp, men jag har inte kommit så långt - än. Jag har för drygt 12 år sedan köpt hem allt som behövs men inte påbörjat det överhuvudtaget. och ja jag skäms. Min yngsta dotter är 13 år nu...

Tyvärr hittar jag inte bilderna på de två färdiga tittskåpen som jag har, men hittar jag dom så åker dom upp här.

det blommar fortfarande...

Vilken höst vi har i år. Igår när jag skulle till skolan så hoppade jag av bussen några hållplatser för tidigt för att kunna hinna med en promenad. Vädret var vackert, luften hög och klar och det blommade ut.Lite märkligt att det blommar i november...
Förra året vid den här tiden så hade vi väl haft snö ett tag.Men stegräknaren måste ha suttit helt fel i går på byxorna. För jag tog en som sagt en promenad innan skolan och den var ganska lång och sedan gick jag runt i centrum innan jag gick hem.
Men stegen slutade på 4672.... märkligt.
Får nog se till att bättre byxor på mig idag.


7/11-11 4672 ??? steg

Helgens steg blev ganska bra:


5/11 14485 steg.


6/11 13427 steg.

fototriss...

Veckans fototriss tema är: Så här ser det ut där jag är ...

Hösten har kommit en bit på vägen här hos mig.
När jag promenerade för någon dag sedan gick jag ner till Drevviken och där kan men se hur vacker hösten är.Nere vid Drevviken så låg sjön spegelblank och dimman var på väg in...En "strandpromenad" har anlagts nere vid Drevviken och det är riktigt fint och rofyllt att promenera där...En roddbåt som någon (kanske) har glömt bort ....

Vill ni se fler tolkningar av temat går in på fototriss.

arbetsdagarna skiftar...

Jag har jobbat i helgen och arbetsdagarna kan verkligen skifta rejält.

I lördags hade vi en boende som avled och detta medför en helt annan sorts arbete jämfört med en "vanlig" arbetsdag. T.ex en tur ner till kylrummet. Detta har jag inget problem med, jag tycker att det är en helt okej arbetsuppgift som jag inte tar anstöt av. Jag tycker att man ska uppträda sansat och etiskt när man har med döden att göra. Men jag vet att vissa tycker att just detta är en väldigt jobbig del av vårdarbetet och det har jag verkligen respekt för. Men jag själv tycker inte att det är så jobbigt (så länge det handlar om äldre) och ger gärna den där extra omsorgen och omvårdnaden även till en avliden.
Värre tyckte jag att det var när jag arbetade på SÖS eller Astrid Lindgrens Barnsjukhus - då kunde den avlidne vara rejält mycket yngre och då är det mycket jobbigare. Men samma omvårdnad, omsorg och etiskt handhavande ska alltid följa med anser jag.


Tog bort ett stycke här som liksom inte passade in (ifall ni undrar).


foto:jag


sammanställning av veckans steg... del:3Veckans steg:


30/10 - 17077 steg (det syns när jag jobbat)


31/10 - 9319 steg


1/11 - 8707 steg


2/11 - 5929 steg


3/11 - 17885 steg (det syns när jag jobbat)


4/11 - 2143 steg (eller när jag suttit hemma med en tenta som ska in)

Ja det var veckans steg...

Jag måste nog börja fota på morgonen istället för på kvällen, blixten gör att det blir så konstigt. Eller så får jag ställa mig under kökslampan kanske...

nu äntligen...

Hemtentan skickades precis in och nu ska jag försöka ta helg. Jag kan inte göra något mer för tentan nu så det får bära eller brista. Imorgon och på söndag ska jag jobba och få lite storhelgs tillägg, inte helt fel faktiskt. Men fy jag är helt slut nu efter tentan så nu får det bli soffan och lite chips eller kanske en varmmacka. Såg en bild på FB på en varmmacka som någon skulle äta nu och jag blev så sugen, så kanske orkar jag göra mig en.

Vi hörs. Imorgon eller på söndag ska jag försöka lägga upp veckans steg. Idag har det inte blivit så många steg, jag kom aldrig ut på någon promenad utan har skrivit på hemtentan hela dagen. Bläddrat, letat, skrivit, strukit, skrivit till och fixat...


idag låg det ett brev...

När jag kom jobbet idag så låg det ett brev till mig inne i sjuksystrarnas rum. Det var en besökare till en boende som hade lämnat det till mig. Vi pratade i förra veckan om lite allt möjligt och hon berättade att hennes dotter var i USA och hackade fram fossiler och jag berättade då att jag studerar till Arkeolog. Så nu hade hon letat fram information till mig som hennes dotter har haft med sig hem till henne och så gjorde hon ett brev till mig med det. Riktigt gulligt och omtänksamt. Nu kanske inte jag precis kommer hålla på med fossiler men det är alltid roligt när man har gett intryck (antagligen positivt) och de minns vad man intresserar sig för och fossiler och urtidsdjur är spännande.


brevet med dess innehåll. (jag måste nog snart fixa inställningen på kameran)...

Annars är det hemtentan som gäller nu ikväll.Jag har som sagt jobbat idag och redan nu innan kvällen helt är slut står stegräknaren på 17687 steg. Jag har märkt att jag är duktigare på att gå de där extra rundorna nu när jag har stegräknare på mig. Jag har börjat hoppa av en hållplats tidigare och hoppa på en hållplats senare och det ger steg i vardagen.

Imorgon ska tentan in senast kl:23.59 så dagen lär gå åt till tentan, renskrivning, referens sökning och lite mer renskrivning. Men jag ska försöka komma ut på en promenad för jag jobbar bättre sedan efter den.

visst blev det en promenad...

Det blev en timmes promenad ute i hösten. Det är så vackert ute nu och det är synd att fotona man tar inte riktigt visar upp all vacker färgprakt som vi omges med nu. Min hemtenta handlar om sten- och bronsåldern i Sverige och jag kan inte låta bli att tänka lite på det när jag promenerar. Hur upplevde dessa människor våra årstidsväxlingar? Blev dom lika hänförda över naturens rika färgprakt som jag blir? Hur var det att leva då när man var beroende utav vad naturen kunde ge? Ja ni vet, tusen frågor men väldigt få svar....

Jag fotade med mobilen, här är några av bilderna:
Sjön låg spegelblank, luften var ren och sval och det var verkligen skönt ute idag. Kanske blir det även en promenad senare ikväll. För att vila huvudet igen från tentan...

En fråga som jag har funderat på ett tag nu. Ni vet ju att jag testade min två stegräknare och att de visade olika. Jag fick då en fråga om ifall de var inställda på samma steglängd. Ja det är dom. Men i och med den frågan så började jag att fundera. OM jag har två stegräknare som är inställda på olika steglängd - borde inte då stegantalet bli samma men sträckan som jag har gått olika?
Eller tänker jag helt galet?
Men inte kan väl steglängden bestämma över stegantalet?


alla foton är tagna utav mig med min mobil.
Jag kanske borde börja "vattenstämpla" mina bilder...

dagen viks åt hemtentan...

Idag är det hemtentan som gäller hela dagen. Jag har snart besvarat alla frågorna, ha de två sista frågorna kvar som verkar vara störst. Ska ge mig på dom nu. Sen får det bli lite renskrivning och genomläsning och sedan en omgång läsning till i kurslitteraturen. Jag måste på något snyggt sett få in mina reflektioner över kurslitteraturen och då gäller det att man har läst den ordentligt. Så kommer min dag se ut idag. Kanske kommer jag ut på en långpromenad för att rensa skallen och öka på stegen på stegräknaren. Ja jag ska försöka satsa på det. En promenad i höstvädret skulle nog sitta fint, men först ska jag se om jag kan besvara de två sista frågorna, i alla fall i stolpar. Sen får det nog bli en promenad och renskrivning.


foto:jag

Vad gör ni idag?

Buzzador av Santa Maria Tapas...

Nu har paketet med Santa Marias Tapas kommit från Buzzador.

Maken och jag fick en kväll hemma själva så vi passade på att äta Tapas, dricka god öl och umgås
bara han och jag över en trevlig middag.

Paketet kunde inte ha kommit mer lägligt.


paketet innehöll detta.

Jag köpte till lite ost, pepparbiff, spansk korv, skaldjur i piripiri-olja och oliver.


Ser riktigt gott ut.


Det smakade riktigt bra.

Detta är en produkt som vi garanterat kommer att köpa hem igen.
Det passade oss väldigt bra.

Nästa gång vi har tänkt ha Tacos kommer vi att köra Tapas istället.
För ett sådant här bord med massor av läckerheter kommer locka barnen också.

Vill ni också bli medlemmar i Buzzador så klickar ni er in där...

real-life i bilder...

Nu är det dags för real-life igen inne hos Yohanna och jag har försöka dokumentera min dag.
Nu slutade min dag väldigt annorlunda mot hur en tisdagskväll brukar sluta, men när barnen är borta så dansar mamma och pappa på bordet...eller hur var det nu...


dagen började med en helt oglamorös frukost vid 9.00 tiden.


sen blev det hemtentaskrivning och lunch, pizza rester från i förrgår.

Sen blev det en eftermiddagsfika nere i centrum med mamma men det glömde jag att fota, ni får se bilder på hösten istället. Jag fotade under promenaden hem.


ja nu är det verkligen höst.

Nere i centrum hämtade jag ut ett paket från Buzzador.
Där i fanns det tapas-grejer från Santa Maria.


Buzzador paketets innehåll.

Så eftersom det bara var maken och jag som skulle äta middag idag så körde vi på tapas. Jag köpte till lite ost, skaldjur i piripiri-olja, pepparstek, spansk korv och oliver.
Så när barnen är borta så har mamma och pappa fest.
och så delade vi på en St Bernardus Abt 12 öl från 2009.
Den var mycket god och mycket stark, så här sitter jag och skriver lite halvberusad.
Den passade faktiskt väldigt bra till tapas.

Nu blir det så oglamoröst som tv:n och nja kanske en öl till. Man får väl passa på nu när barnen är borta.
ja det var min vardagliga dag i bilder, den vardagliga dagen som slutade lite annorlunda än vad den brukar göra.

Vill ni se fler real-life bilder så kikar ni in hos Yohanna.

hemtenta vecka...

Just nu sitter jag med min hemtenta, 16 frågor ska jag försöka besvara så bra som möjligt. Just nu känns det ganska okej, men detta kan komma att ändras under veckans gång. På torsdag ska jag jobba, främst för att hemtentan ska få ligga och vila i några timmar. Det brukar vara en bra grej för mig, att jobba en dag mitt i hemtentaveckan så att jag får tänka på annat ett tag och sedan se på tentan med "nya" ögon igen.

Håller även på att fota min helt oglamorösa dag inför Yohannas real-life utmaning. Text och bilder kommer upp under kvällen. Jag måste först se till att fylla dagen med något...


nu är jag igång med tentan.... foto:jag

RSS 2.0