Mascadalen...

Så häftig utflykt. Mascadalens berg ocg dalar är helt otroliga. Ger er en bildbomb.
 
 
 
 
 
 
 

solen skiner och värken har nästan släppt...

Solen skiner från morgon till kväll och värken i kroppen börjar ge med sig så smått. Mer träningsvärk än reumatisk-värk och det känns bra. Solbränd och pigg är jag nu, det här var nog precis vad jag behövde. Nu hoppas jag att det håller i sig under vintern.
 
Imorgon, lördag, blir det utflykt till Mascadalen. Höga berg och djupa dalar...

en trött och slö dag...

Idag vaknade jag med en trött och ond kropp så jag gick och la mig igen efter frukost. Sov till 11.15 och känner mig nu något mer i form. Ibland måste man lyssna på kroppen och bara ta det lugnt. All träning och värme tar på kroppen, även om allt detta gör gott för kroppen också så kör man lätt slut på sig. Det är inte precis så att jag kör 5-6 träningspass hemma - men här nere blir det minst 5 pass om dagen och det tar nog ut sin rätt efter ett tag. Idag är vi inne på halvtid - tiden bara rusar iväg.
 
ett av passen är vattengymnastik.
 
På lördag blir det utflykt igen, Mascadalen blir det då. Det är ganska trivsamt att komma iväg på utflykter på lördagarna  helgerna blir inte så långa då.
 
i lördags var det Teneriffas pyramider som fick besök. Jättefint och intresant.
 

kör ett snabb inlägg...

Sitter ute på terassen och slösurfar kl:23.30 i 26 graders värme och hör vågorna slå på avstånd. Livet kan bli sämre...
 
Träningen går riktigt bra och allt flyter på. Lite trist uteliv kanske men det löser sig. Första veckan är avklarad och på lördag blir det utflykt. Det blir upp till teneriffas "pyramider" med tillhörande museum och en tur till byn med kyrkan som har den svarta madonnan. Ska bli riktigt mysigt.
 
Tyvärr glömde jag lägga in fotoprogrammet innan jag åkte så ni får inga kollage utan bara "lösa" bilder. Kollagen får ni sen när jag är hemma igen.
 
 
 
Jag har testat fiskspa men dom (fiskarna) ville inte äta så mycket på mina baby-foot lena fötter...

träningen förtgår...

Imorgon börjar allvaret då blir det träning hela veckan. Tyvärr har jag just nu så sjukt ont i mitt högra knä - det förstör för mig. Men förhoppningsvis kanske sjukgymnasten kan fixa till det. Jag vill ju kunna träna fullt ut.
 
Just nu sitter jag och försöker plugga - det går bra märker ni va ;)
 
Värmen är konstant vi har 29-30 grader varje dag och på kvällen går det ner till 25-26 grader. Helt underbart. Men att träna i värmen tar på krafterna och att ligga och sola går knappt. På förmiddagarna går det bra men efter lunch är det så hett. Men jag ska inte klaga för jag vet vilket väder ni har där hemma i Sverige.
 


sämre ställen har man ju suttit på...
 

nu är det helg...

Första veckan är precis avslutat och nu börjar helgen. Jag är helt slut och ska nog bara vila och läsa bok ikväll. All träning och värme - minst 30 grader - tar på krafterna. Men det är helt underbart. Sitter just nu under bar himmel och bloggar och det är 26 grader.
 


den här vackra växten har jag precis vid min uteplats.
 
Frukosten är helt underbar och jag önskar att man kunde duka upp liknande frukost hemma varje morgon.
 
 
Jag återkommer om några dagar. Ha det så bra tills dess mina fina vänner.

resfeber från hell...

Nu börjar resfebern röra runt livet här hemma. På tisdag går planet och jag börjar som sagt bli lite lätt stressad. Handbagaget väger för mycket - eller väldigt exakt nu efter ompackning, stora packningen har packats om två gånger och jag kommer säkert sakna vissa kläder som får stanna hemma och vissa kläder som får följa med ner kommer säkert inte användas för så blir det alltid. Det är så grymt svårt att veta vad man ska packa ner när man ska vara borta 4 veckor och då inte på semester i 4 veckor utan det måste ner träningskläder, träningsskor, badkläder * flera så man kan vara med på bassängträningen flera gånger per dag, man vill kanske vara fin någon kväll/helg m.m. Och det lär vara grymt varmt där nere nu - så valet av kläder faller isär.... Men känner jag mig själv rätt så har jag packat ner för mycket kläder - men nu tänker jag inte packa om något mer nu får det vara så här.
 
snart sitter jag i värmen...

På tisdag går planet ner mot Teneriffa och värmen. Många anser att jag är smått tokig som vågar flyga den 11 september - jag känner så här: varför skulle det hända igen på samma datum? Nej jag är inte rädd, olyckor, terrorism m.m. är INTE kopplade till datum - tror jag.
 
Jag ska försöka uppdatera bloggen lite då och då när jag är där nere. jag tar med min lilla bärbara dator ner för jag måste faktiskt hinna plugga där nere och jag måste påbörja en tenta där nere - det får lov att gå. Och eftersom jag har datorn med så tar jag med kabeln till kameran så jag kan föra in bilder i datorn direkt, så förhoppningsvis (om allt fungerar som det ska) så får ni uppdaterade inlägg med bilder. Instagram kör jag nog lite då och då från "hemmet". Men det blir inga spel över mobilen när jag är där, så ni som spelar WF mot mig vet att jag slutar spela på tisdag vid kl:13.00 - sen kan jag spela igen när jag kommer hem.
 
Väskorna är nästan färdigpackade men jag måste packa om handbagaget eftersom det väger för mycket redan nu och jag måste få ner datorn där. Jaja det löser sig det också...
 

Ja det blir bassängträning, god mat och dryck och sol & värme.
 
Och så ni vet - fötterna har slutat fjälla och är så lena och fina.
Äntligen fungerade baby-foot även på mig!
 
 
 

en vecka kvar...

Om en vecka sitter jag på planet ner till värmen.
Biljetterna har kommit, packningen är på gång, pocketboken till planet är inhandlad...
Behandlingar, träning, sol och värme väntar mig i fyra veckor.
 
 
Fötterna fjällar enormt mycket nu -
äntligen tycks baby-foot fungera även på mig.
Nu hoppas jag bara att fjällandet har gått över om en vecka annars får jag nog skämma lite där nere...
 

real-life hos Yohanna...

Veckans tema på real-life hos Yohanna är SEX -
klart jag måste vara med på den... hahaha.
 
Yohanna kör sin real-life varje vecka och tyvärr har jag inte "hunnit" vara med de senaste gångerna men nu måste jag ju... Alla kan vara med och jag ska försöka svara så sanningsenligt som jag bara kan på dessa frågor som Yohanna ställer.
 
Så vad tycker du?
- Läser man om sex på bloggar?
Nej det är inte ofta man läser om sex på bloggar - det är nog ganska tabu och privat. Jag har nog faktiskt aldrig skrivit om sex i min blogg tror jag.
 
- Kan man skriva om sex på sin blogg?
Ja det kan man väl. Men sen beror det väl på hur "mycket man lämnar ut" av sig själv och sin partner. Men det där måste ju vara upp till var och en som bloggar.
 
- Hur är din inställning till sex nu mot då?
Förr (när jag var ung) var sex spännande vilket det kanske inte riktigt är längre. Den där spänningen hade väl mycket med tabu att göra och som gift flerbarnsmor så är inte sex längre tabu och då falnar spänningen.
 
- Vad är den bästa ingrediensen för att vara nöjd med sin sex-situation just nu?
Jag vet faktiskt inte jag är nog nöjd. Det svåra just nu är ju att vi har tre tonårsdöttrar som bor hemma och dom går ju inte direkt och sover när vi går och sover så det blir inte så mycket sex överhuvudtaget. Faktiskt var nog sexlivet mer frekvent under småbarnsperioden mot vad det är nu under tonårsperioden. För nu är antingen döttrarna hemma och vakna på kvällarna/nätterna eller så är dom ute och "gör stan" och då sitter jag oroligt uppe och väntar på att de ska komma hem helskinnade och då är inte sex det första man tänker på att ha liksom....
(nu kommer mina tonårsdöttrar läsa detta och dö av skam över att jag har skrivit om detta -
- men det bjuder jag på)
 
Ja det var mina svar på veckans real-life.

nackvärk och fjällande fötter...

Vaknade i natt med en nackvärk från helvetet. Var upp och tog värktabletter (som vanligt) och gick och sov igen och hoppades på att få vakna utan nackvärk. Men inte då, hela dagen har nacken värkt och det går ner i ryggen och upp i huvudet och är så pass stark att jag mår fysiskt illa. Skulle helst av allt vilja lyfta bort huvudet så att nacken kunde få vila lite. Har legat mest hela dagen men nu ska jag försöka ta mig ut en stund, ibland hjälper det mot denna förbannade värk.
 
Fötterna har förresten börjat fjälla nu 1 vecka efter att jag använde Babyfoot. En knasig men härlig känsla när fötterna fjällar så mycket. Funderar på om den förra babyfoot behandlingen verkligen hjälpte alls, kanske hade datumet eller något gått ut på den. För den här omgången känns helt annorlunda.
 

RSS 2.0