vetenskaplig problemformulering...

...eller med ett enklare ord: B-uppsats. Ja nu har jag börjat skrivandet av B-uppsats, så som jag har bävat för denna kurs och nu är den här. Imorgon kommer jag sitta i ett arkiv hela dagen, eller ja efter att jag fått min blodtrycksmojäng påkopplad. Jag har redan bokat tre böcker/texter bokade på Vitterhetsakademin som jag hoppas kan hjälpa mig på traven med hur jag ska påbörja uppsatsen och hur jag ska ställa mig "frågan". För att det ska bli en vetenskaplig text så måste jag ha en problemformulering alltså en fråga och sedan ska jag försöka svara på frågan eller något sådant. Jag lånade några böcker i skolan idag också så nu ska jag sätta mig i soffan och börja läsa om genus på Vikingatiden...


väldigt mörk bild - bättre bild lär komma under arbetets gång.

musikutmaning dag 3...

Dag 3 i musikutmaningen.

En låt jag förknippar med att dansa tryckare - Lady in red med Chris DeBurgh:


Det här är verkligen en låt som man kan dansa tryckare till....

musikutmaning dag 1 och 2 ...

Idag får ni två låtar utav mig eftersom musikutmaningen startade igår egentligen.

Dag 1:

Låt som får mig peppad - Uprising med Muse:


Den här låten är perfekt att ha i MP3:n när man tränar, den får mig alltid att orka ta i lite extra.

Dag 2: Låt som min mamma lyssnade på när jag var liten - Bara om min älskade väntar med National teatern:


Den här minns jag att min mamma ofta spelade på vår skivspelare och så sjöng hon med...

musikutmaning...

Jag hittade en musikutmaning inne hos Yohanna som hon hade hittat inne hos Liw, jag tror jag hakar på den.

30 dagar av musik

Dag 1: Låt som får dig peppad.
Dag 2: Låt som din mamma lyssnade på när du var liten.
Dag 3: En låt du förknippar med att dansa tryckare.
Dag 4: En sång du sjunger i duschen.
Dag 5: Vaggsång du minns.
Dag 6: Låt du inte kan låta bli att sjunga med i
Dag 7: En låt som är förknippad med ett starkt minne.
Dag 8: Låt du förknippar med gymnastik lektionerna.
Dag 9: En låt du spelar när du är arg.
Dag 10: Världens bästa låt enligt dig när du var 10 år.
Dag 11: Låt du kan spela på valfritt instrument.
Dag 12:En engelsk låt ni sjöng i mellanstadiet.
Dag 13: Låten som spelades jämt på ditt Högstadiedisco.
Dag 14: En låt med dina tonårsidoler.
Dag 15: Låt som din pappa lyssnade på när du var liten.
Dag 16: Låt du gråter till.
Dag 17: Låt som får dig att stänga av radion.
Dag 18: Låt som spelades på krogen.
Dag 19: Den mest överskattade ”klassikern”.
Dag 20: En sång du sjunger i duschen.
Dag 21: Bästa sångerskan.
Dag 22: En låt du hånglar till.
Dag 23: Låten du älskar men din partner inte tål.
Dag 24: En låt du gärna kör/åker bil till.
Dag 25: En låt du och dina vänner har kul till.
Dag 26: Låt du spelar när ett förhållande tagit slut.
Dag 27: Låt du vill ska spelas på din begravning.
Dag 28: Den Sämsta sommardängan under 2000-talet.
Dag 29: Bästa låten på radio just nu.
Dag 30: Ditt all time favorite band.


träning och B-uppsats...

Igår var det val av B-uppsats ämne. Jag tror jag har kommit på ett bra ämne - eller ja själva "frågan" ska godkännas av läraren och sen kan jag väl påbörja arbetet. Måste leta vetenskapliga texter i ämnet och även kika på gamla utgrävningsrapporter. Så blir ett besök till Vitterhetsakademins bibliotek - antagligen på torsdag tror jag - efter besöket på Globen heartcenter.

Idag blev det träning igen, känns så skönt att orka med träningen igen. Jag måste ha känt av den där D-vitaminbristen mer än jag trodde/visste. Helt plötsligt så värker det inte lika mycket i benen och kroppen och jag orkar träna. I maj ska jag ta nya blodprover för att testa D-vitaminhalten i min kropp (heter det så tro). Och på torsdag ska jag till Globen heartcenter för att göra ett långtids blodtrycksmätning - 24 timmars närmare bestämt.


löpband/snabbpromenad 45 minuter, cykling 15 minuter och handcykel 5 minuter.

Jag körde plankan idag - orkade första gången 30 sekunder och andra gången 26 sekunder.
Nu har jag något att träna emot...Tänkte jag skulle fylla på energin efter träningen med en sådan här, men alltså jag orkade inte ens äta upp halva. Den var god de första tuggorna sen blev det bara för mycket liksom...
Har du/ni testat denna Isländska yoghurt?
Vad tyckte ni?

90 minuter senare...

Tre maskiner, 90 minuter och drygt 1,2 mil senare....


Promenad på löpband 5,16 km + cykling 4,91 km + hand/armcykling 1,5 km (slutade den på)
och lite mag- och ryggträning i gymmet.

...unnade jag mig en tur i bastun.

Så nu har jag tränat, duschat och bastat - så nu hägrar soffan med lite böcker om livet på Birka under vikingatiden.

Grattis mamma <3

Idag fyller världens finaste mamma år <3

Grattis mamma på födelsedag!


min älskade mamma 63 år idag <3

Och världens finaste pappa fyllde 7 år i tisdags
(han blev dubbelsidigt lungtransplanterad för 7 år sedan så han fyller år två gånger per år nu)

Grattis på sjuårsdagen!


och här har vi 7 åringen <3

Och idag ska dessa två åka ner till Göteborg och Salhgrenska för den årliga kontrollen av lungorna.
Så ikväll blir det väl en födelsedagsmiddag på avenyn....Tack för att ni finns i mitt liv <3

konserverade/inkokta tomater...

Jag brukar titta på ett program på SVT som en dansk kvinna har, jag tror hennes program heter "mat som håller" - ja det gör det visst, hittade länken. Där lagade hon typ konserverade eller inkokta tomater i ett program och jag bara kände att jag måste testa detta. Just nu lyckades vi ha en hel massa färska tomater hemma, råkade bli en miss när jag beställde mat nämligen. Men färska tomater håller inte så bra just nu så jag tänkte att då måste jag testa detta.

Jag hade drygt:

1 kg tomater
1 rödlök
salt
svartpepparkorn
lite socker
1 dl olivolja
1 röd chili
(för första gången sedan jag flyttade hemifrån var jag helt utan färsk vitlök - konstigt, så det fick uteslutas)

Först rengjorde jag glasburkarna ordentligt och lät de stå i ugnen med en skvätt vatten i 30 minuter på 125 grader. Under tiden så skar jag tomater, rödlök och chilin. När burkarna var färdiga i ugnen tömde jag bara ur det heta vatten, obs! det blir mycket hett. Sedan fyllde jag på med rödlök, tomat och chili i burkarna och pressade ner så många tomater som möjligt i varje burk. PÅ med lite salt och några svartpepparkorn och lite strösocker fick åka i också eftersom tomaterna inte är allt för smakrika just nu. På med en skvätt olivolja i varje burk och sedan ska det in i ugnen igen. Jag har vanliga glasburkar med lock så locken ligger lite löst på så att ångan kan stiga ur ordentligt. 110 grader i ugnen tills det bubblar och kokar ordentligt och tomaterna ser kokta ut (jag vet inte än hur länge det tar). Sen ska de tas ut och svalna något innan locken skruvas fast ordentligt.

(som ni vet så klickar ni på de ljusgrå orden för att komma till länkningen)
bilder från arbetets gång.

Jag vet att jag har gjort på liknande sätt en gång förut för många år sedan men då hade jag ett recept från nakna kocken - Jamie Oliwer. Och det receptet hittar jag faktiskt inte. Men jag minns att det blev mycket gott och mycket uppskattat här hemma så nu får vi se hur dessa blir mottagna. Blir det bra lär jag göra om det sen igen när tomatsäsongen är igång...

nu ska jag ta helg...

Efter en hel dag med värkande kropp i skolan med en tenta som skulle in idag eller rättare sagt i natt är jag ganska slut nu. Men nu är tentan genomläst, korrigerad och justerad och alla referenser ligger rätt så nu är den inskickad. Nu kan jag inte göra någonting mer med den. Nu är det upp till läraren att bedöma mina kunskaper om vetenskap och teori runt det arkeologiska ämnet. Det känns faktiskt riktigt skönt att ha fått iväg den nu. Den här gången var det inte lika jobbigt att skicka iväg den som det har vart andra gånger som jag har skickat iväg tentor - kanske var jag verkligen klar med den här.

Så nu ska jag ta helg. Och nej vi får inget sportlov vi som studerar på högskola/universitet - men ack vad jag skulle behöva ett. Men på måndag blir det nya tag när B-uppsatsen ska påbörjas. Nu ska jag ta mig ett glas vin och lägga mig i ett hett bad tror jag. Trevlig helg alla läsare - jag återkommer med nya krafter imorgon...


imorgon ska jag nog ta mig ut på en långpromenad ner till sjön.

Jag träffade fina Maria och hennes söta son Viktor imorse på tunnelbanan när jag skulle iväg till skolan. Jag önskar att jag hade haft några fler hållplatser som jag skulle åka så att vi hade hunnit prata lite mer. Men Maria vi kan väl försöka ses på en fika eller promenad snart så vi hinner prata lite.

skolan hela dagen idag...

Kroppen värker och ryggen måste ha gått av i natt - jag känner mig helt ledbruten (som vanligt). Det är tur endå att jag inte behöver bege mig till skolan fören vid 9-tiden. Då kanske jag har en chans att mjuka upp kroppen och ta en extra värktablett som hinner hjälpa. Det är så satans jobbigt att alltid ha denna värk i kroppen. Just nu skulle jag kunna göra nästan vad som helst för att få slippa denna värkande kropp.

Men jag måste ta mig till skolan idag och kika igenom tentan en sista gång innan jag skickar iväg den. Ikväll ska den vara inne. Fördelen med att den ska in ikväll är att jag kommer få en ledig helg nu i helgen. Inget jobb, inget plugg - bara ledighet med familjen. Det kan verkligen behövas. Nästa vecka har barnen sportlov så då behöver jag inte stressa upp på morgnarna heller för att väcka och tjata upp något av mina underverk - utan kan i lugn och ro kliva upp lagom så jag hinner iväg till skolan...


allt är nedpackat i ryggsäcken...

hela dagen vikt åt tenta...

Igår satt jag hela dagen i skolan med min tenta och idag har jag suttit hela dagen hemma med den. Nu börjar den bli klar - känns det som. Lite finjustering imorgon sen kan jag nog skicka in den tror jag. Tänk att det alltid ska kännas så knepigt när man ska skicka iväg en tenta - den känns ju aldrig helt klar. Och på måndag börjar arbetet med B-uppsatsen. Som jag har bävat för denna stund och nu är den här. HJÄLP! - hur ska JAG fixa det. En B-uppsats liksom.


ja visst här har jag suttit igen vid mitt köksbord...

Tog med mig en av döttrarna för att panta "lite" flaskor idag. Ja det var inte så "lite" och jag vägrade att gå själv och skämmas med dom. Då är det bättre att ta med sig en dotter så man kan skratta bort det jobbiga...


147 kr fick vi i pant-pengar. Det är nog rekord för oss tror jag...


semlor på fettisdagen :)

Ja idag blev det semlor - det hör ju till.


gott blev det...

imorgon är det fettisdagen...

Mitt i pluggandet, förkylningen och kvällsbestyr så fick jag för mig att jag skulle baka semmelbullar. Sagt och gjort så fick det bli. Och medan degen jäste så gjorde jag en sats Biscotti skorpor också. Riktigt goda Italienska skorpor som är så lätta att göra. Jag vet, inte det nyttigaste man kan ha hemma, men ibland måste man få ha något gott till kaffet.


Biscotti.

Åter till semmelbullarna. Jag orkade inte leta fram en ren kökshandduk så degen fick jäsa under ett örngott med Pippi på och det gick precis lika bra. När Pippi hade "växt" hade degen jäst färdigt.
så imorgon blir det semlor här hemma på kvällen och kanske en till mig på dagen när jag sitter och skriver tenta...


real-life hos Yohanna...

Veckans tema i real-life är (o)vanor.

Ja ovanor och vanor har jag gott om men just nu kan jag bara komma på en ovana.
En ovana som min familj skrattar åt och tycker är helt knäppt.

När jag hänger tvätten så vill jag ha samma färg på klädnyporna på samma plagg.
Om jag hänger upp ett plagg med vita klädnypor så ska det vara vita klädnypor.
Har jag blå klädnypor ute på "kanten" så måste jag ha en blå klädnypa ute på andra "kanten" av det hängda plagget, använder jag tre klädnypor så måste minst två ha samma färg.
Hänger ni med?
Jag visar med bilder så kanske ni förstår.


Ni ser blå klädnypor på varje kant och sedan en röd i mitten, och två vita klädnypor i varje kant.

byxorna har rosa klädnypor ute på kanterna och en vit i mitten...

Ja det där är en ovana som jag kan bli väldigt störd över och jag försöker verkligen att inte göra så här, men när jag sedan står där och hänger tvätten så gör jag om samma sak igen. Det liksom kliar i fingrarna om jag gör "fel" och så sätter jag i alla fall nyporna "rätt" fast jag verkligen försöker att låta bli.
Man kan alltså med hjälp av klädnyporna "se" vem som har hängt tvätten här hemma.

För några år sedan gick jag så långt att jag "hängde om" tvätten om någon annan hade hängt den men satt "fel" klädnypor på plaggen. Detta resulterade ju så klart i att min kära familj tyckte att eftersom jag i alla fall hängde om tvätten så kunde ju jag lika gärna hänga den på en gång.
Dom struntade helt enkelt i att hänga tvätten eftersom de visste att jag skulle hänga om den senare...
Så nu försöker jag att INTE se när dom hänger med "fel" färger på klädnyporna.

Ja det var min bekännelse av en ovana (och ja jag har fler men det räcker väl med en bekännelse)...

Vill ni se fler så kikar ni in hos Yohanna.

jobbhelg och förkylning...

Jag har jobbat hela helgen så tentan har fått ligga på is. Sista timmen på jobbet så började jag känna mig tvär förkyld, näsan började rinna och jag nyser i ett och det kändes som om febern kom smygande. Nu ligger jag i soffan och orkar inte laga mat och orkar inte ta tempen, men jag har nog feber - det känns som det i alla fall. Det var många boende som var lite halvdåliga med förkylningssymtom så jag lyckades väl få en hög med baciller. Egentligen skulle jag behöva äta något men jag orkar inte laga mat och jag är ensam hemma.

Mannen och yngsta dottern har åkt iväg på bio dom ska se Star Wars i 3D. De två äldre döttrarna är inte hemma dom är säkert hos pojkvänner. Nej jag lägger mig i soffan igen och snorar och hoppas på att det stannar vid snorande och nysningar....


vi piggar upp oss med lite vår/sommar bilder från balkongen...

att börja sätta fröer...

I mitt förra inlägg så skrev jag lite löst om att jag måste börja sätta fröer och några av er undrar när jag börjar med det. Vissa fröer som t.ex Chili och Paprika kan man med fördel börja så redan nu och även tomater kan man börja så inne nu. Här finns det en bra frökalender som ni kan kika in på - klicka på de ljusgrå orden så kommer ni till länken.

jag skulle egentligen behöva komma iväg och köpa både jord och fröer nu i helgen men jag får se om jag hinner det nu när jag ska jobba helg. Kanske söndag eftermiddag kan passa.

Jag vill i år sätta: Chili, Paprika, Tomat, Gurka och några fina blommor (vilka vet jag ej ännu).
Morötter och Potatis skulle vara skoj att plantera i en varsin hink, kanske gör jag detta i år.
Även jordgubbar skulle vara skoj att ha på balkongen eventuellt i balkonglådor...


jag gillade verkligen detta "klängande" på balkongräcket som jag hade förra året.


testade att gå i högstadiet idag igen...

Idag var jag med min yngsta dotter i skolan hela dagen och nu är jag helt slut. Det är jobbigt att gå i 7:an. Jag minns så väl hur jäkla slut jag var när skoldagen var slut, lika trött är jag nu idag. Men samtidigt har det vart riktigt skoj att få vara med. På dotterns skola så har dom en speciell vecka varje termin när de bjuder in alla föräldrar att delta i skolarbetet (man får såklart komma även andra veckor) och den här gången hade jag tid och möjlighet att följa med. Eftersom jag studerar själv så kunde jag unna mig att vara med hela dagen eftersom jag inte får ta ut föräldradagar från FK, dessa gäller väl bara tills barnen är typ 8 år tror jag.

Så dagen startade med hemkunskap där det bakades kärleksmums, sen var det gymnastik (nej jag var INTE med) och sen fick vi lunch och rast. Efter lunchrasten var det engelska och sist matte. Matte en fredags eftermiddag kan jag tycka är lite knasigt - då är eleverna redan så trötta att matteuppgifterna liksom inte riktigt tas på allvar. Men visst någon lektion måste ju ligga sist även på fredagar...

Men nu är vi hemma och jag har hoppat i myskläderna och ska ta helg - fast jag ska jobba i helgen så jag får ta fredagskväll.


nu längtar jag till våren och snart måste jag börja plantera frön igen.
Måste bara köpa jord och små krukor först....

skänkt kläder som bara hängde...

Vi rensade lite i garderoberna för ett tag sedan och fann att vi hade massor av vinterjackor i olika storlekar som ingen av oss använder och inte har använt på flera år. Så när jag kom i kontakt med en gammal vän som jobbar på Qvinnoqulan inne i Stockholm så bestämde jag mig för att skänka dessa vinterkläder dit. Det blev två IKEA-kassar med vinterjackor, en pappkasse vinterskor (knappt använda) och en påse med munkjackor, vantar, mössor och halsdukar. Det finns människor där ute som bättre behöver dessa vinterkläder än vi eftersom de bara hänger här i våra garderober. Alla kan vi hjälpa till med något hur litet det än tycks vara så hjälper det alltid någon. Och nu i denna vinterkyla så behövs det varma kläder och vinterkläder.


Detta skänkte vi...

Qvinnoqulan är en organisation som vänder sig till kvinnor som har använt droger och till hemlösa kvinnor. Där kan de få hjälp och stöd att komma vidare i livet och där får de träffa andra kvinnor i en öppen miljö.

bloggmingel...

Jag bestämde mig idag för att jag även vill gå på Bloggminglet som är i Älvsjö i april så jag bokade en biljett dit. Nu är bara frågan om jag ska nöja mig med en dagbiljett eller om jag skulle kunna få kosta på mig en övernattning på hotell. Det vore verkligen lyxigt att få kunna sova över men jag får se hur jag gör, ekonomin ska ju gå ihop också... Återkommer med hur det blir.

Vilka andra bloggare där ute ska gå på detta?


När: 28/4-29/4-2012

Var: Stockholm, Rica Talk Hotell i Älvsjö

I priset ingår följande:

 • Övernattning med del i dubbelrum inklusive frukostbuffé ”God morgon” Alt. övernattning enkelrum, inkl frukostbuffé (tillägg 495kr)
 • Internetaccess via trådlöst nätverk
 • Konferenslunch med förrätt, varmrätt, mineralvatten/lättöl, kaffe och hemmagjord chokladtryffel.
 • Snittar & bubbel
 • 3-rätters middag med mineralvatten/lättöl och kaffe/te och 2 glas vin/2 öl eller alkoholfritt alternativ.
 • Föreläsning med ”Hannah Graaf Karyd & Peter Karyd”
 • Knyta kontakter med företag/utställare
 • Ta del av nya produkter/tjänster
 • Liveband
 • Lyxig goodiebag
 • Överraskning på hotellrummet

tentavecka igen...

Ja så är det då tentavecka igen. Dessa tentaveckor kommer ofta känns det som och det är ju inte så konstigt eftersom varje delkurs är fem veckor lång och sen blir det tenta på det sista veckan så ungefär var femte vecka måste det alltså bli tenta. Den här tentan är väldigt annorlunda mot de andra vi har haft, denna är mer inriktad på vetenskap och vad vetenskap är - inte helt enkelt. men nu ska jag sätta mig i soffan och påbörja tenta - jag ska bara hänga tvätt och fixa en disk i diskmaskinen först....

Jag håller med er alla, ni som kommenterade under förra inlägget. Boken Felicia försvann känns inte helt okej och som jag tror att ni förstod av förra inlägget så är jag inget fans av Anna Wahlgren. Jag tycker att hennes metoder är helt vettlösa emellanåt.

Nu ska jag gripa mig an en annan bok (ja i tenta pauserna alltså) som en annan dotter har skrivit nämligen Dårens dotter av Mian Lodalen. Återkommer med recension sen...


bild lånad från bokus.com

bokrecension: Felicia försvann...

Jag har precis läst ut boken Felicia försvann och jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tycker om den. Det är väldigt hoppigt mellan minnen och tidsperioder - nutid blandas med dåtid. Men visst det är så minnen fungerar, vissa minnen gör att vi minns andra saker och vissa saker i nutid kan få oss att komma ihåg något från vårt förflutna. Men det känns väldigt kort och avklippt alltihopa. Minnena är små kort avstamp i en barndom men det ger inte mig någon sammanhängande bild av det hela. Jag kan väl tycka att ska man skriva en bok om sin barndom så kan man kanske försöka fixa in det lite kronologiskt sen när man korrekturskriver boken - för läsarnas skull om inte annat. Jag blir förvirrad och fick ibland bläddra tillbaka för att förstå ett gammalt minne som dök upp som egentligen var en fortsättning på ett annat minne som avhandlades några kapitell tidigare. Men kanske har de valt att lägga upp boken på det här sättet för att få det mer trovärdigt - jag vet inte. Jag tror visst att Felicias barndom har varit tuff, jobbig och hård - det tvivlar jag inte det minsta på. Att växa upp med en alkoholiserad förälder sätter sina spår - det är jag övertygad om. Men om man bara gör nedstamp i sina minnen med korta små ögonblick så kan allas barndom bli kaotiskt tror jag - jag hade velat ha en mer samlad bild, det hade gjort läsningen mer samlad....Jag har även Barnaboken hemma som Anna Wahlgren har skrivit, mamma till Felicia. Och jag blir lite nyfiken på att bläddra lite i den nu. Jag har inte läst mycket alls i den boken för jag kände ganska direkt att det där var ingen bok som passade mig och min familj. Jag vill inte dressera mina barn, jag vill uppfostra mina barn och låta dom ha en egen och fri vilja.

Har du läst någon av dessa böcker? Vad tyckte du - om du läst dom?

jag blir tokig...

Kan dom inte bara ploga bort all snömodd och slask som ligger på gångvägarna nu. Hur svårt kan det vara egentligen? Det måste ju vara hundra gånger enklare att ploga bort skiten nu medan det är moddigt och mjukt än senare när det fryser till och blir is. Jag blir tokig på detta vägunderlag. Jag får grymt ont i hela kroppen när jag ska streta fram i denna snömodd. Jag får spänna hela kroppen för att inte halka omkring och man tar två steg fram och ett bak.... Nej fy det här är inte okej tycker jag. Vart är alla som ska ploga, är de bort rationaliserade...


det här fotot togs igår, idag är det ännu värre ute på gångvägarna...

Jag fick lov att hjälpa en stackars gammal tant idag när hon försökte komma fram med sin rullator. Det gick ju inte att köra den i all denna snömodd. Jag är i alla fall tacksam över att jag inte behöver streta mig fram med barnvagn i det här längre - jag minns när vi hade tvillingvagn och skulle ta oss fram i liknande underlag det var inte skoj.


alla hjärtans dag...

Ja så har vi då alla hjärtans dag idag, och det är hysteriskt ute i handeln med blommor, godis och choklad. Och visst vi äter också choklad och godis på alla hjärtans dag - men egentligen är det inget vi firar. Jag brukar köpa en ask choklad till min älskade man och han brukar köpa en ask gelehjärtan till mig - det är ungefär så det ser ut varje år hemma hos oss. Inget riktigt speciellt men en liten sån där "jag älskar dig" sak vill man ju gärna både ge och få. Men vi äter inget speciellt, vi åker inte bort, vi tar inte in på hotell eller åker på SPA och allt vad nu vissa par ägnar sig åt denna dag, nej vi visar bara lite extra att vi älskar varandra - men faktiskt så visar vi varandra det ganska bra "till vardags" - en liten beröring eller ett viskat ord precis då när man som mest behöver det betyder mer än all världens blommor, godis och choklad.

I år så bakade äldsta dottern en hel bakbuffé som hon ska bjuda sin pojkvän på som en alla hjärtans dag mysgrej och eftersom det blir ganska mycket när man bakar så blev det över även till oss, så det blev även hemmabakat fika idag. Och mellan dottern och hennes pojkvän hade köpt kakor och choklad som dom inte orkade äta upp så vi fick lite från dom också.


kärleksmums, briscotti, chokladbollar och tryffel bakade hon igår och havrekaka med choklad köptes.
Men det var väldigt gott med gofika...

Hur firar ni alla hjärtans dag? Eller firar ni?

ett rejält träningspass...

Konditionsträning i 70 minuter blev det idag - fördelen när gymmet har tv vid konditionsmaskinerna. Jag tittade t.ex på Familjen Annorlunda och då flöt ju träningen liksom på av bara farten. 45 minter promenad i snabb takt, cykling i 15 minuter och sedan testade jag "handcyklen" i 10 minuter så nu kommer jag nog ha en grym träningvärk i bröst, rygg och axlar imorgon. Men den kändes ganska effektiv för träning av överkroppen och den fick upp flåset precis som de andra konditionsmaskinerna, så den komemr jag garanterat köra igen.

Imorgon ska jag följa med min yngsta till skolan, dom har "föräldrar vecka" just nu och dottern vill att jag följer med imorgon OCH på fredag, så jag får följa med två dagar. Och det tackar jag INTE nej till. Så imorgonbitti ska vi ge oss iväg ihop till skolan och jag har packat ner mina skolsaker så kan jag plugga när hon har lektion. Första lektionen är Skate och det ska verkligen bli skoj att få se henne när hon skejtar. Återkommer säkert med bilder på det imorgon. Nu ska jag gå och sova, har värmefilten på i sängen så det är varmt och skönt när jag kryper ner.


våren jag träffade min blivande man - 1992.
Så där smal kommer jag aldrig bli igen eftersom jag hade en (ganska rejäl) ätstörning då - som min älskade hjälpte mig bort ifrån, men smalare än nu ska jag lyckas bli i alla fall.

real-life hos Yohanna...

Veckans real-life är en ny form av "mina-vänner" frågor:

Namn:
Marie-Louise - bloggnamn: madredetre.blogg.se (betyder "mamma till tre" på Spanska)

Stjärntecken:
Lejon

10 ord som beskriver dig: Morgontrött, Kvällspigg, Matglad, Snäll, Generös, Mamma, Långsint (ibland), Vetgirig, Läsare (har alltid en bok pågång), Humoristisk.


Ordspråk/talesätt du gillar/lever efter:
Ta dagen som den kommer.


Vad ville du bli när du gick i gymnasiet? Då hade jag ingen aning om vad jag ville bli. Jag gick Vårdlinjen eftersom det var en av de linjer som jag kom in på och som skulle ge mig ett yrke/jobb direkt efter studierna.


Hur gick det med den drömmen? hahaha, jag hade ju ingen dröm förutom att få ett jobb och det lyckades jag få direkt efter skolan tog slut. Så jo det gick väl bra...

Vad var det viktigaste som hände under 2011?
Just 2011 var ett ganska "lugnt" år om jag jämför, inget "speciellt" hände väl egentligen.

På milleniumnatten, vad gjorde du då? Då jobbade jag natt på SÖS (Södersjukhuset) och stod uppe på taket och kikade ut över Stockholm (en mycket kort stund innan arbetet kallade igen). Ingen champange, ingen fest, inget firande med familjen....

Fem maträtter du lagar ofta:
1. Kyckling (olika rätter men med kyckling)
2. Köttfärssås med spagetti
3. Thaigrytor
4. Lasagne
5. Pannkakor


Godisarnas topp 5:
1. Lakrits
2. Skumsvampar
3. Sura flaskor
4. Choklad
5. Gelegodisar


Vad skulle du göra om du vann 5 miljoner:
Invetsera i ett stort fint hus, skaffa körkort och bil, spara till barnen och ta hela familjen på en långresa.

Fem saker du är bra på:
- laga mat
- plugga
- lyssna
- jobba i team
- vara mamma


Tre du är dålig på:
- jobba i team
- städa
- hushålla med pengar


Fem hobbies eller saker du gillar att göra:
- läsa
- se på tv och film
- umgås med familjen
- vara ensam
- plugga (oftast är jag bra på det)


Fem som du INTE gillar att göra:
- städa (städa, tvätta, diska m.m.)
- stressa
- bråka
- plugga (ibland är det skittrist)
- betala räkningar


Det fulaste du vet i klädväg: Jag vet inte riktigt. Jag kan nog tycka att det mesta kan vara snyggt om det är "rätt" person som bär det.

Fem favoritleksaker:
- mobilen
- datorn
-
- } -sen vet jag inte, jag har liksom inga leksaker....
-

Viktigaste världsfrågan: Alla dessa onödiga krig, allt onödigt vålg. Om våldet och krigen avslutades så skulle nog många andra världsproblem bli lösta i och med det.

Någon ovanlig talang:

- Läser snabbt och mycket (enligt äldsta dottern).
- Lagar god mat (enligt yngsta dottern).
-
Snarkar ovanligt högt och mycket (enligt familjen)
Annars vet jag faktiskt inte, det är inte så lätt att veta om sina egna talanger....


mitt liv i lite bilder....
Från barn och tonåring till vuxen och mamma....

Kika in hos Yohanna så får ni läsa fler real-life...

nej vi bor inte i det lugnaste området...

Precis när min föreläsning var slut så fick jag ett sms från mellan dottern som löd: Vad har hänt utanför oss? Jag som var i skolan fattade såklart ingenting, men fick ett följande sms om att det var polisavspärrat och massor av polisbilar runt vårt hus. Sen skickade hon en länk till polisen.nu och ja det har varit bråk vid vår parkering (vilket inte är helt ovanligt tyvärr) vilket har resulterat i en knivskärning.

Något bråk tycks ha spårat ut ganska rejält precis där vi bor och en ung man - endast 18 år - har blivit knivhuggen i ryggen enligt media. Polisen.nu skriver detta, DN.se skriver detta, aftonbladet.se skriver detta, expressen skriver detta. Dörrknackning på går just nu så snart kanske jag får påhälsning av polisen. Det är så tragiskt när sånt här händer.

Och eftersom den unga mannen har samma ålder som min äldsta dotter så vet hon säkert vem han är, dom kanske till och med har gått i samma klass eller i alla fall i samma skola. Men nej vi bor inte i det lugnaste området, men vart är det lugnt att bo nu för tiden? Händer inte liknande saker nästan överallt nu för tiden, vart man än bor? Eller finns det riktigt lugna områden att bo vid?


nedanför mitt fönster står dessa bilar just nu.Bråket skedde precis intill en skola och jag hoppas verkligen att skolbarnen slapp se det tragiska som utspelade sig utanför deras fönster.

helgen rusade iväg...

Ja helgen rusade ibäg som vanligt, jag tycker knappt jag han med någonting. Jo jag träffade min fina mormor en liten stund i lördags.
Lite bilder på mormor och mamma...

Sen skulle jag plugga igår och somnade såklart med boken och vaknade ungefär efter två timmar. Ja boken var ganska tråkig men liksom två timmar. Dagen bara rusade iväg sen.

Nu ska jag iväg till skolan och ikväll blir det träning. Jag tycker måndagskvällar fungerar väldigt bra att träna på. Helgerna är värre att hinna få in träning på. Då är det så mycket annat som pockar på. Fast nu i lördags så tog jag ett pass på vår Crosstrainer och orkade köra hela 15 minuter, det är rekord för mig. Så träning på helgen kan jag ju få till hemma faktiskt.

träffa mormor snart...

Snart ska jag promenera hem till min mamma och träffa min mormor. Måste komma ihåg att ta med mig kameran, jag vill ha så många foton som möjligt på min älskade mormor - hon är 88 år och då måste man börja samla på minnen.

Min mamma har mammahelg varannan helg - det låter så gulligt - varannan helg så bor min mormor hemma hos min mamma. När jag var liten så hade min mamma barnhelg varannan helg - tänk vad livet kan skifta.


ni får en gammal bild på min fina mormor - bilden togs för drygt ett år sedan.
(fler bilder kommer senare)

vilodagen blev inte av...

Jag hade tänkt vila från träningen idag, ta en vilodag. Men det blev inte riktigt så. Först städade jag hela lägenheten och det är banne mig träning. Dammsuga och skuragolv tar på kroppen eller ja mest ryggen, men lite träning är det allt. Sen fick jag för mig att jag skulle testa vår crosstrainer igen, jag har inte kört den på ett tag nu. 15 minuter orkade jag, det är rekord. Men fy vad slut jag var sen. Så nu unnanr jag mig en liten skål ostbågar och har fredagsmys.

Trevlig helg alla läsare :)


ska nog ta och tända lite ljus och mysa lite i soffan med min sköna stora filt.

cillit bang spray/skum....

Som jag skrev om i det förra inlägget så blev det en rejäl städning här hemma (mest i ren frustration och ilska) och jag testade en ny produkt som jag köpte hem i veckan, Cillit Bang spray/skum.

Jag använde den i badrummet och på toaletten, det blev rent men inte renare än om man använder deras "vanliga" rengörings spray eller någon annan rengöringssray.
Visst jag behövde inte gnugga utan mest bara skölj av - men jag tycker inte man behöver gnugga så mycket med anna rengöringsspray heller.
Den var INTE dryg!
EN städning räckte flaskan till och det tycker inte jag är helt okej.
Jag sprayade ett badkar och väggen bakom, två handfat och en toalett -
och nu är sprayen slut.
Inte vidare drygt anser  jag.

Jag är oerhört glad att jag köpte den när min ICA butik "rea:de" ut den till halva priset.


bilden lånad från cillitbang.se

vägning och mätning...

Två veckar har gått sedan min första vägning och mätning och nja det var ju inga höjdar siffror som visade sig idag, men jag får nog lov att vara nöjd i alla fall. Livet är just nu stressigt, irriterande, jobbigt och ibland rent tröttsamt - men det kommer bättre stunder. Jag hoppas på att D-viatmin tabletterna gör sitt snart och på onsdag ska jag till läkaren och kolla blogtryck och annat - så det borde väl bli bättre tycker jag

Vikten stod på +/- 0 kg. Alla mått förutom midjan och brösten stod också på +/- 0, midjan/magen visade på minus - 3 cm och bysten minus -5 cm (kan handla om annan bh).

Jag har vart medlem två veckor nu på SATS och jag försöker få in träning varannan dag, men det skiter sig för det mesta. I snitt har det blivit 3 pass per vecka. Den här veckan har jag hunnit med 2 pass  och jag ska hinna med minst 1 pass till innan söndagkväll.

Just nu väntar jag på att mina golv ska torka så att jag kan skura dom en omgång till. Har dammsugit hela lägenheten (känns rejält i ryggen) och skurat golven - får väl se städningen som träning. Har sprayat badrum och toalett med cillit bang sprayen (som de visar reklam för just nu) och ska snart skölja bort skummet. Jag kan säga så här: det var inte lika enkelt att få ut skummet och få det jämt som det var i reklamen (såklart) så det ska bli spännande att se om det blir skinande rent som i reklamen... Återkommer med det.


bild lånad från cillitbang.se

medicin, träning och filmtips...

Jo jag kom iväg och hämtade ut medicinen så nu har jag börjat med den. Har även beställt sprutorna, dom ska jag hämta imorgon. Lärkatid på invärtesmedicin är också bokad. Redan nästa onsdag fick jag en tid, ett återbud som precis hade ringts in. Ibland ska man ha tur.

Det blev en tur ner till gymmet också. 45 minuter promenad på löpbandet, 15 minuter cykling och sedan körde jag mitt styrkepass. Kändes skönt men jag var helt slut sen när jag skulle gå hem. Jag hatar att bo tre trappor upp utan hiss. Vissa dagar är det knappt så jag orkar hela vägen upp - det blir en kamp mot trapporna som jag i och för sig vinner men med stor möda.

Igår såg jag om min äldsta på en dvd film: En blomma i Afrikas öken.


en bra och tänkvärd film. Helt klart sevärd.

idag måste jag ner...

Jag måste till apoteket idag och hämta ut mina nya tabletter och även de tabletter som brukar ta men det tar emot att gå ut. Får nog helt enkelt bara ta mig i kragen och traska ut.

Igår satt jag och försökte hitta symtom på D-vitaminbrist men det var inte det lättaste. Rakit (Engelska sjukan) får/fick barn av D-vitaminbrist, men den ska man leta på symtomen på vuxna och då vblir det genast svårare. Det står lite här och var men ingen "symtom lista" - vad jag kan hitta.

Vet ni vilka symtom som blir vid D-vitaminbrist?
Om ni vet någon/några så får ni gärna skriva dom i kommentarsfältet, tack på förhand.

Jag läste på en sida att man kan få:

- högt blodtryck av D-vitaminbrist - check, det hade jag visst igår så jag ska boka en tid hos en invärtesmedicinare idag och kolla upp blodtrycket.

- ont i muskler, leder och difuss smärta i "hela" kroppen - check - det har jag ju. Fast det kan även vara reumatismen.

- orolig/knasig mage - check - det har jag också. Har genomgått massor av undersökningar av mage + tarm utan att något "fel" hittades.

- trötthet/håglöshet/deprission - check - jag är trött konstant, kan sova hur mycket som helst utan att känna mig pigg. Mendet kan ju även vara vinterns fel.

- retlighet/humörssvängningar - check - det är jag i ett nötskal. Jag skiftar i humör på en sekund just nu.

- torr hud/grov hud - check - jag är så torr i huden och min psoriasis har börjat "titta" fram. Men det kan ju förklaras med vintern och min Psoriasisartrit.

Detta är lite av det som jag har hittat i symtoms väg. Men inte på en enda sida är det uppradar som en "symtom lista" om ni förstår hur jag menar. Jag skulle vilja se en lista på symtom, ungefär som min ovan och då kunna "se" om det stämmer in på mig.

Nej nu ska jag gå till apoteket och sen när jag kommer hem igen ska jag ringa och boka en läkartid hos invärtesmedicinaren. Invärtesmedicinaren finns på samma läkarhus som min reumatolog - smidigt och bra.


dom här skyltarna sitter vid min skola, dom ser jag när jag väntar på bussen.
Det står:
Ta hand om dig! Ha en underbar dag! Du är fin idag! och Tjena snygging!
Visst blir man lite gladare när man läser dom :)

D-vitamin brist och läkarbesök...

Idag har jag varit hos min reumatolog på ett "vanligt" läkarbesök. Och fick reda på att jag har D-vitaminbrist, ganska rejäl sådan. Man ska visst ligga mellan 75-250 nmol/L (inte under 75) och jag har 25 nmol/L. Så nu ska jag börja ta tabletter med D-vitamin och kalcium, Kalcipos-d forte. Måste försöka hämta dom idag.
Så nu försöker jag läsa in mig på symtomen på D-vitaminbrist. Och ja jag vet mjölk, ägg, fick m.m. innehåller D-vitamin men att bara öka på det i kosten räcker inte när man ligger så pass lågt jag visst gör.

Och eftersom jag har haft så väldigt mycket ondare nu i vinter så ska jag börja med Metotrexate igen fast nu i sprutform så hoppas jag att illamåendet inte kommer tillbaka. Illamåendet som jag inte märkte att jag hade varje dag innan jag slutade med Metotrextet och insåg att jag inte mådde illa längre.

Så jag måste väl snart ta mig ner till apoteket för att hämta ut mina mediciner. Ska nog bara vila lite först.


jag ska krypa ner i soffan med den här nu tror jag...

träning, plugg och filmtajm...

Jag kom faktiskt iväg till gymmet igår, trots huvudvärk - som blev bättre under träningen. Jag gick ner och körde ett konditionspass 35 minuter på löpbandet och 20 minuter på cykel. Så det blev bra med kondition, sen stretchade jag såklart. Så lite mer än en timme fick jag till. Ska försöka träna imorgon också. Det är skönast att träna på kvaällarna tycker jag. Nere på gymmet finns det tv-appartarer så man kan ju stå där och promenera och kika på tv samtidigt, riktigt bra. Förra gången jag tränade så glömde jag min mp3 hemma och i konditionsdelen av gymmet har de ingen musik utan där kan man koppla in sina hörlurar på apparaten och lyssna på tv-ljudet eller musiken som finns i den övriga anläggning - men eftersom jag hade glömt mp3:n så hade jag ju inga hörlurar. Och fy vilket tråkigt träningspass det blev då - 30 minuter på löpbandet kändes som en evighet. Men igår så hade jag med mig mp3:n med massor av bra ny träningsmusik inlagd och då gick det så lätt att träna. Att cykla 20 minuter gick av bara farten, vid de andra passen har jag cyklat 5-10 minuter - men det liksom bara flöt på med bra musik. Tänk vad peppande musik kan vara.

Idag har jag försökt plugga men jag har kommit av mig hela tiden. Får ingen riktig ro att läsa. Kanske beror det på att min yngsta dotter just nu är hemma och är sjuk, det blir så annorlunda med pluggandet när jag inte är ensam hemma. Vi passade på att se på en film ihop istället och det var riktigt lång och invecklad. Vi såg på Inception med Leonardo DiCarpio, den var mycket invecklad och när den var slut blev det lite så där: jaha och sen... Vi fattade inte hur den slutade faktiskt.


vilken bloggvår detta kommer bli...

Jag vann en biljett till Blog Jam Session inne hos Sojkasframtid.

Vilken spännande bloggvår det här kommer bli - det ska bli så roligt att få träffa alla nya bloggvänner som jag fått via bloggen.


mammablogg galan 2012...

Jag bestämde mig, jag vill gå.

Jag bokade en dagbiljett så får jag möjligheten att träffa alla underbara bloggare i alla fall under dagen.
Jag tvekade först men jag vill verkligen gå på mammablogg galan 2012.

Det finns tre olika alternativ vid bokningen

Att dela rum med någon till en kostnad av 1795:-
Att ha ett eget rum till en kostnad av 2095:-
och så finns även möjligheten att köpa en dagbiljett till priset av 950:-
I detta pris ingår följande:
 • Hotellvistelsen Lördag 5/5-2012 till Söndag 6/5-2012.
  Del i dubbelrum, enkelrum eller dagbiljett
  Entré till Sturebadet Haga
 • Lunchbuffé vid ankomst under lördagen.
 • Entré till mässan.
 • Tre-rätters galamiddag inkl 2 glas vin, öl eller cider.
 • Champagnemingel.
 • Middagsunderhållning.
 • Frukostbuffé.
 • Goodiebag.
Vi lovar Er dessutom en och annan överraskning under Ert dygn tillsammans med oss.

Låter det inte mysigt??Jo visst låter det mysigt. Nu blir det ingen övernattning för min del, men mingel och trevligt sällskap under dag/kvällstid i alla fall.
Och det kan räcka långt för min del...

dåligt med träning...

Den gångna veckan blev det lite dåligt med träning, två pass fick jag till. Fast i och för sig så jobbade jag helgen och då går jag en massa och fixar förflyttningar och lyft. Så det kanske kan få räknas in i träningen.

Men fy så kallt det var att åka iväg till jobbet lördag och söndag morgon. Enligt några på jobbet hade vi -23 i söndags morse och nästan lika kallt i lördags. Min termometer på mobilen är alltså inte helt tillförlitligför den visade på -16 båda dagarna, men den mäter visst inne i Stockholm och där är det ju alltid lite varmare.


När man väntar på bussen lördag och söndag morgon kl: 06.30 då är det tomt på andra människor.
Men sedan under dagen så tittade solen fram och då längtade jag ut lite i kylan. Men tyvärr blev det ingen promenad med någon boende i helgen, vi varken han eller lyckades finna lämpliga kläder.
Det ska finnas två "åkpåsar" till rullstolar på avdelningen som vi hade kunnat använda - om vi bara hade hittat dom vill säga. Dom var puts väck...


En sådan här mysig filt kom mannen min hem med till mig i fredags. Den är så skön - men himlars så stor.
Han ska leta efter en i barnstorlek också - den kanske passar mig bättre. Jag är ju så kort...
Men den här kan jag i och för sig dela med mig av...


diagnoser - och att leva som en hel familj...

Som ni nog har förstått vid det här laget så har vi fått en ny "diagnos" i familjen och vi lär oss för fullt. Eller ny och ny, vi har levt med den i många år men först nu har vi fått ord på den och i och med detta får vi nu hjälp och stöd. Av hänsyn till min yngsta dotter och den övriga familjen så skriver jag inte så mycket om detta här. Men ibland "pyser" det ut och jag måste få ventilera och öppna mig.

Det är styrkan och ambitionen som vi (mannen min och jag) har till allt detta "nya" som vår äldsta dotter
ville uppmuntra så fint igår med blommor och semlor.

Hon ser på oss hur vi kämpar och jobbar med allt "som blir extra" och som ibland kan vara väldigt jobbigt, hur vi försöker att alltid fixa och trixa så att det ska bli så bra som möjligt. Hon ser allt arbete som vi lägger ner på familjen, skolan, vardagen och hela livet. Men hon ser också att vi ibland faller och tappar styrkan. Att vi ibland blir trötta och ledsna och ibland tappar fotfästet lite.
Men hon anser att vi oftast har styrkan och att vi alltid har ambitionen i att "göra rätt".
Och det värmer så i våra hjärtan att vår älskade dotter ser detta hos oss.

Till våra tre fina underbara döttrar: Vi älskar er över allt annat - glöm aldrig det!


filmrecension... Svinalängorna.Har ni inte sett Svinalängorna än så tycker jag att ni ska göra det. Jag såg den först på bio, när den var ny och nu lånade vi hem den på DVD. Och den var nästan bättre nu andra gången. Man gråter, blir förbannad och ledsen men samtidigt varm inombords och den berör verkligen på djupet. Den har ett budskap och den känns viktig.

Jag försökte läsa boken då när den kom men kom faktiskt inte igeonom boken, jag la ifrån mig den - kunde inte läsa färdigt. Jag vet inte riktigt varför. Kanske var det sättet den var skriven på (jag vet att jag är väldigt kinkig på skrivsättet i böcker) eller så berörde den mig så på djupet att jag helt enkelt inte orkade läsa klart den.

Men filmen, den är faktiskt underbart bra. Skådespelarna är superbra och trovärdiga - handlingen berör och är viktig - det är en viktig skildring av en utsatt grupp människor i vårt samhälle.

Så ni som fortfarande missat den här filmen säger jag bara: se den.

fint med blommor och en semla....

Idag var mannen min och jag på informationsmöte på Aspergercenter. Det var ett bra möte, även om det kanske inte gav så väldigt mycket. Men det lär bli fler "kurser" och infomöten så det blir nog bra. När vi kom hem hade vår fina äldsta dotter köpt blommor till oss och ställt två semlor i kylen så vi kunde få lite fredagsfika när vi kom hem. Åh det värmde mitt hjärtat <3 En liten lapp hade hon skrivit till blommorna och den värmde, det var precis vad jag behövde idag.


Tack snälla fina Emelie <3
Vi älskar dig (och dina systrar) massor <3

Så nu har vi fredagsfikat och nu ska dottern och jag krypa upp i soffan och titta på Svinalängorna.


blev bara mera arg...

Jag som redan var arg på FK blev ju inte direkt mindre arg på dom efter att ha sett Dokument inifrån idag på svt2. De handlade om oförsäkrade, vilka är kvinnor inom vården. FK förklarade ryggskador som kvinnorna fått i arbetet med allt möjligt. En politiker vräkte ur sig: " man kanske har burit matkassar på ett felaktigt sätt i 20 år"(okej ett uttalande för 20 år sedan, men endå). Eller att nervskador i ryggen är psykiska m.m. Män som skadar sig i arbetet får ersättning i 2 fall av fyra, kvinnor får en av tio... Åh jag blir så förbannad så jag kokar!

Kika här om ni vill, svt-play, Dokument inifrån - de oförsäkrade.
(klicka på texten)


blev godkänd på sista tentan...

Igår fick vi tillbaka tentan och jag blev godkänd. Det känns så skönt för det betyder att hela Arkeologi A kursen är avklarad för min del. Fast det var lite trist för han hade inte lämnat några kommentarer alls, vilket han brukar göra. Det är trevligt med kommentarer på en tenta i alla fall vår lärares kommentarer för han har skrivit både sådant som var bra och sådant som man ska tänka lite extra på till nästa gång. Men på den här tentan fanns inga kommentarer tyvärr. Men jaja det är okej endå.Och snart sitter jag här igen med en ny tenta och sedan ska B-uppsatsen påbörjas. Den lär jag tjata om mycket har jag en känsla av.

minus -17 grader imorse...

Jag trotsade till slut kylan - vi hade -17 grader imorse - och gick iväg till gymmet. Körde 45 minuters kondition och sedan mitt styrketräningspass vilket tar ungefär 30 minuter och sedan stretsch på det. Sen var jag ganska mör i kroppen. Tog en sväng in på mitt ICA och hittade massor av bra billiga varor som är nedsatta i pris, t. ex Berrocca brustablett för 30 kronor, vanliga c-vitamin 11 kr m.m. och så köpte jag två hela kycklingar som just nu steks i ugnen. Tänkte att om man vill ha sallad till middag så kan man ha det till kyckligen och så kokar jag lite ris till de som vill ha.


bättre bild kommer när de är klara.

Ringde till FK idag angående ansökan om Vårdbidraget och jag tror att det måste vara väldigt trist att arbeta på FK för de låter alltid så himla sura när man ringer dit. Nu kanske jag inte ska säga för mycket för det känns som om det kan snokas en hel del från det hållet, men jag ringde handläggaren som vi har fått eftersom jag bara ville höra om alla papper och så har kommit in. Fick då till svar: - har vi bett dig att ringa i brevet du fick? - Ähhh nej men jag vill bara kolla om ni har fått in allt eller om det behövs kompleteringar svarade jag. - Ja men det har vi inte bett dig om men om du nu verkligen vill så kollar jag väl - ditt personnummer? Ja sen var hela samtalet väldigt surt, dom skulle minsann höra av sig inom NÅGRA månader och då skulle jag först få ett brev från dom med en inbokad telefontid som jag skulle vara anträffbar på och då kunde vi ta dessa frågor. Punkt slut jag fick alltså inte ut någonting av det där samtalet... jag vet att papprena är inne och att de kommer höra av sig inom NÅGRA månader... Nej men visst vi ansöker ju om vårdbidrag bara för att det är så himla roligt, inte för att det behövs - eller vad tror dom? Åh fy vad irriterad jag blev.

Nu ska jag lägga mig i ett hett bad och försöka bli på bra humör igen medan kycklingarna blir färdiga i ugnen.

Uppdatering: Ringde Aspergercenter i Stockholm för en fråga inför morgondagens besök och fick ett enormt trevligt bemötande. Tack, det gjorde min dag!


kvällen blev inte riktigt som jag tänkt mig...

Skolan började tidigt idag med en genomgång inför ett seminarium så frukosten åte på skolan. Inte den bästa frukosten kanske men den var god - det blev kaffe en smörgås med leverpastej och gurka och en lite yoggi yoghurt.

Efter seminariet åkte jag hem i kylan och läste lite inför nästa föreläsning och åt lunch, det blev en omelett med skinka och sallad.

Sen hade jag en fundering på om jag skulle gå iväg och träna men kände inte riktigt att jag ville ut i kylan igen, men "råkade" logga in på dotterns shoolsoft och såg att det var föräldrarmöte ikväll, så det var bara att ge sig iväg. Föräldrarmöten är viktiga anser jag och jag försöker alltid att komma iväg på dom. Att jag helt hade missat att det var föräldrarmöte idag fattar jag inte riktigt, eller så "ville" jag inte se det nu när kylan kommit. Det blev nog dottern glad för i alla fall, hon stod nämligen vid skolan och köade inför en konsert med Asking Alexandria som hon skulle på i Fryshuset. Hon har tur som går där på Fryshuset och så är det bra konserter i samma hus. Så jag köpte med mig en Chailatte och smörgås till henne som hon kunde äta där i kön. Nu är jag nyss hemkommen och ska sätta mig i soffan och slötitta på tv med en mugg thé. Träning får det bli imorgon istället på dagtid tror jag faktiskt. Middagen blev en skål filmjölk med cornflakes....

(ursäkta det lite röriga inlägget)


Nu är det verkligen vinter, trapporna ute är livsfarligt hala, både här hemma och vid skolan. jag får lov att hålla i mig när jag går i dom, är så rädd för att halka...

RSS 2.0