Julstök...

Idag julstökar vi, jag började förmiddagen med att göra köttbullar på drygt 2 kg köttfärs, det tog sin lilla stund men det är det väl värt när man sen får äta julköttbullarna. Vi ska ha lilla julafton hemma hos min mamma och I imorgon, så då ska lite köttbullar med dit.



Sen hade jag lovat att gör nötkakor. Jag har aldrig bakat nötkakor själv förut utan bara hjälpt till som barn. men nu gjorde jag dom själv. Jag har alltid tagit nötkakorna där hasselnöten har lossnat, jag vet inte men jag har aldrig riktigt tyckt att det passar med en hård nöt mitt i allt det mjuka och goda. Så eftersom jag gjorde kakorna i år så gjorde jag hälften med en hasselnöt mitt i och hälften utan nöt i. Men jag måste säga att dom med nöt i är mycket snyggare. Men jag tror att jag kommer tycka dom utan nöt är godare.



Sen har jag hittat ett recept på hasselnötskaka utan fett, den testar jag nu att baka, den ska bli som en sockerkaka. Vi får se om den blir god och om den blir så fin som den var på bilden bredvid receptet.
Uppdatering: Nötkakan utan fett blev jätte god, så saftig och fin. Makalöst härlig nötsmak, jag ska nog försöka ränka ut pointsen på den kakan, det borde väl bli ganska lågt med tanke på att det inte är något fett i? I och för sig är hasselnötter feta, men inte som smör.
Jul | |
Upp