Boktips...

Flickan med snö i håret. av: Ninni Schulman blir först ut i min nya kategori, bokrecensioner.

"En isande kall nyårsafton försvinner sextonåriga Hedda Losjö från sitt hem utanför Hagfors i Värmland. Poliserna Petra Wilander och Christer Berglund får fallet på sitt bord och det visar sig snart att den skötsamma Hedda har levt ett dubbelliv.

En tid senare hittas en ung flicka mördad i en jordkällare några kilometer från familjen Losjös hem. Flickan är naken och har dödats med ett skott i bakhuvudet. Kan det vara den försvunna Hedda? Den lilla polisstationen står nu inför en av sina största utmaningar.

Journalisten Magdalena Hansson har efter en uppslitande skilsmässa lämnat Stockholm och flyttat hem till Hagfors med sin sexåriga adoptivson Nils. Hon hoppas på lugnet och tryggheten i uppväxtstaden ska ge henne livsglädjen tillbaka."


foto:jag

Boken var mycket spännande och bra tyckte jag. Tonåringar som lever dubbelliv, trafficking och hemska mord blandas med en liten romans och massor av spänning. Den var väldigt välskriven och det tog lång stund innan jag förstod vem som var mördaren och det är alltid ett plus tycker jag i deckare. Jag avskyr då man kan klura ut det för tidigt.

Lite jobbigt dock att läsa om trafficking och tonåringar som råkar så illa ut då jag har egna tonåringar hemma. Det går inte att komma ifrån, jag tänker hela tiden på mina kära döttrar då det skrivs om något hemskt som händer dessa tonåringar i boken. Men boken får mig också en tankeställare, just med hur utsatta tonåringar faktiskt är och vad fruktansvärt det är med trafficking. Jag kan inte förstå hur vissa män ens kan komma på tanken att använda sig utav traffickingoffer, jag förstår det bara inte. Jag förstår inte heller hur vissa män kan komma på tanken att betala för sex, men att betala för trafficking/människohandel är ändå snäppet värre tycker jag. Dessa flickor/kvinnor är helt utlämnade till dessa män som äger dom och dessa män som köper dom. Jag ryser ända in i märgen då jag tänker på detta. Det måste bli ett stopp på denna hemska människohandel!
bokrecesioner | |
#1 - - Gun:

Vad kul att hon kommit ut med sin bok nu, det visste jag inte. Jag läste hennes blogg förut och tyckte mycket om den, men det var längesedan nu. Jag vet inte ens om hon har den kvar..

#2 - - Marie-Louise:

Gun: Jo har en blogg fortfarande. http://blogg.mama.nu/dagarna/

#3 - - elli:

Har inte läst Ninnis bok ännu men jag har planer på det. Läser hennes blogg ju :-)



Samma här, jag äter också allt på kräftorna till skillnad mot sällskapet men man ska inte klaga, får ju dubbelt upp!



Jag har ingen reumatism i släkten men precis som du så när jag var liten hade jag besvär med "växtvärk" och liknande, det var ju reumatismen som blommade ut men ingen förstod det tyvärr.



Det är skit med ledvärk och vissa dagar är bättre och andra sämre, nu håller de på att diskutera hur jag ska förlösas pga lederna och det verkar vara komplicerat det där. ;-)



Må så gott

Upp