-10 grader....

Idag var det varmt ute om man jämför med igår och i förrgår, det var bara -10 grader idag ;) och inte blåste det så mycket heller, vi har ju haft neråt -15 / -17 grader och det är kallt för att vara Stockholm. Jag kan inte riktigt minnas att jag har upplevt en sån här vargavinter någon gång i mitt liv. En sak är i alla fall säker, mina döttrar har aldrig upplevt det. På något sett tycker jag faktiskt om den här vintern men ändå är den jobbig, det är tu delat. Min kropp gör mycket ondare nu när vi har den här kylan men ändå är det så fint ute och luften känns ren och klar och bara man klär på sig ordentligt så är det ganska skönt ute, några minuter så där ;)





Foton tagna av mig.

Jag försökte fånga kylan och snön som vi har ute just nu men fotona gör inte vintern riktigt rättvis. Nu när klockan är 22.08 har vi -13 grader på balkongen och det nyper i kinderna när man vågar sig ut. Men jag tror nog att ni som bor högre upp i landet tycker att -13 inte är så farligt, ni har kanske till och med det dubbla just nu hos er. Ni som kikar in här och läser, kan ni inte lämna en liten kommentar om hur kallt ni har det där ni bor, det skulle vara roligt att se vart i landet ni bor ni som kikar in här ibland och hur kall eran vinter är just nu.
Vardag | |
#1 - - Malde:

Januari-februari 1985 var det neråt minus 20-30 grader, och en dag hade det snöat ca 50 cm, och snön hade dessutom blåst ihop till meterhöga drivor på vissa ställen. Som t ex mellan parkeringen och vårt hus vi bodde i då. Det var vår första vinter i Tumba.



Må så gott!

#2 - - Marie-Louise:

Malde:

Den vintern borde jag komma ihåg, då var jag 12 år. Ska höra med mamma om hon minns. Jag kommer iof ihåg en vinter, jag tror jag gick i 5:an (kan ha varit 6:an och då stämmer ditt årtal) när vi kunde leka i jätte stora snöhögar uppe på parkeringshusen och sen gjorde vi snötunnlar på loftgången i Husby där jag växte upp. Och det var mer snö än vanligt det året. Tack för påminnelsen :) Vi ses på måndag. Jag tar t-banan till pendeln så jag slipper stå och vänta på en buss som aldrig dyker upp :(

#3 - - Malde:

Man kan inte komma ihåg allt, eller hur. Jag kommer ihåg det för några upplevelser den vintern, förutom att det var vår första i hus med en liten, liten gång att skotta :-) Jobbade i Farsta då, och en av de kallaste dagarna klev det på bussen på en kille i lågskor utan strumpor, tunna jeans, t-shirt, jeansjacka och blött hår. Det var minus 25 grader... Jag kände mig mer som en stoppad korv...



Den dagen det snöade en halvmeter hade vi precis varit och storhandlat. Det var bara att bära alla kassar genom snödrivorna ett par hundra meter.



Det är sådana små händelser som sätter sig i minnet :-)



Syns på måndag!

#4 - - Daniel:

brrrr.. fryyyyser av bilderna!!

Upp