dåligt samvete...

Jag börjar fundera på om jag har dåligt samvete över att jag snart ska lämna familjen i 4 veckor. Idag har jag nämligen bakat bullar, gjort äppelpaj och lagat en extra god middag. Eller är det bara så att jag vill visa dom vad dom kommer sakna när jag åker iväg. Lite märkligt är det faktiskt tycker jag att jag har gjort allt detta idag, utan en tanke på det egentligen, min kära man sa i förmiddags att han var sugen på kanelbullar. 1 timme senare så står jag och bakar kanelbullar. Äppelpajen bara gjorde jag nu ikväll för att, ja jag vet inte riktigt, jag bara gjorde den liksom.

Sen är min lillskrutta arg och sur idag. Hela dagen har hon varit sur och tvär och först nu ikväll kom jag på, så blir ju hon alltid några dagar innan jag ska åka iväg. Jag har pratat ordentligt med henne och jo så var det, hon är arg och sur på mig. Hon tycker att jag ska vara hemma! Jag har förklarat att jag behöver åka iväg för att få må bättre i kroppen och så, och att hon kommer få hem en mycket piggare och gladare mamma. Men jag förstår henne så väl. Jag vet att det går över, hon har det jätte bra när jag åker iväg, men så klart kommer hon att sakna mig, precis som jag kommer sakna henne.

Men faktiskt, jag förstår precis hur hon mår just nu. När jag var barn så åkte min mamma på sådana här vårdresor för sin reumatism och jag var jätte arg och ledsen på henne. På den tiden var man borta 6-8 veckor och mina föräldrar var skilda, så min mormor kom hem och bodde hos oss. Ett år hade jag ett måttband som jag klippte i. Jag hade räknat ut hur många dagar mamma skulle vara borta (tror det var typ 42 dagar) så klippte jag måttbandet på så många centimeter, sen klippte jag 1 cm varje dag. Då kunde jag varje dag med hjälp av måttbandet se att det närmade sig att mamma skulle komma hem. Sen hade jag alltid en av hennes tröjor i sängen också, otvättad, så jag kunde känna mammas lukt när jag skulle somna. Så visst förstår jag min lillskrutta, alldeles för väl. Men hon har sin pappa hemma! Och jag vet att dom får det jätte bra.
Familj | |
#1 - - Malde:

Så skönt att du kom på varför hon var sur och tvär, så ni kunde prata om det. Då går det säkert bättre!



Må så gott!

Upp