det var lysande idag....

Lektionen idag var så bra, eller okej seminarium heter det, fint ska det låta på högskolan vill jag lova. Här har vi inte lektioner, här har vi seminarium och föreläsningar....

Nej men jag var inne på helt rätt spår och det var skönt att få höra det. Jag blir lite orolig så där ibland att jag har tagit mig vatten över huvudet och liksom bara blajar bort allt, men jag tror nog kanske att jag ska lyckas med det här. Vi pratade om materiella kulturarv, alltså byggnader, monument m.m och sen pratade vi om inmateriella kulturarv, detta är visst tex, folksägner, historier, mun till mun sagor, musik. Men musik kan vara både och, eftersom det kan finnas materiella texter till musik och nu för tiden också skivor, cd m.m. Men själva musiken är inmateriell. Det känns lite invecklat men det klarnar nog snart, kanske, hoppas jag...

Om 2 veckor ska den första hemtentan in, vi ska svara på 4-5 frågor ca: 1 A4 sida per fråga och vi får frågorna nästan vecka på fredagen. Vi kommer ha helt ledigt från skolan den veckan som hemtentan ska in, så inga seminarium och föreläsningar den veckan. Men idag lyckades jag snacka in mig lite i klassen så jag är med i en grupp nu som ska träffas 2 gånger under tentaveckan så att vi kan bolla idéer med varandra och det känns verkligen bra.

Det känns bra också att atmosfären under lektionen (jag säger lektion okej) var så bra, trevlig och "högt i tak". Alla idéer mottogs med en diskussion, det var ingen som tyckte att någon annan sa fel saker utan allt var på något sett tillåtet och det var så skönt. Jag som brukar vara så himla blyg ibörjan i nya sammanhang har faktiskt varit väldigt aktiv i dagens diskussion. Jag var till och med lite med på diskussionen redan i fredags alltså min absolut första dag och det är rekord för mig. Jag brukar alltid vara så rädd för att göra bort mig och så brukar jag vilja "kolla läget" lite innan jag visar mitt rätta jag. Men det har jag inte gjort den här gången, den här gången har jag kastat mig rakt in på en gång. Och det känns så jäkla bra!


foto:jag, från Birka Vikingabyn.
utbildning | |
#1 - - Helena:

Tack för din kommentar.=)

Ja visst är det underligt att tänderna inte ingår i sjukvården.

Jag ska till tandläkaren nu i höst och då får vi väl se om bytet av amalgamet till plast gjort någon skillnad.

Förhoppningsvis har jag inga nya sprickbildningar i tänderna.

För mig bröt sjukdomen ut i full kraft efter jag fått mitt andra och sista barn.

Precis som du så försökte jag plugga i några år men tillsist blev det för mycket.

Mina leder var då i så dåligt skick att försäkringskassan och min läkare ansåg att jag inte hade någon arbetsförmåga så jag blev erbjuden sjukpension.

Jag blir sakta men säkert sämre och sämre men sen jag började med Enbrel så går det inte lika fort.

Det låter jättespännande det du läser på högskolan.

Lycka till med pluggandet.

Ha en mysig dag!

Kram

Upp