det går åt rätt håll...

Ja äntligen börjar det gå åt rätt håll med halsen. Idag värker det betydligt mindre och jag har kunnat äta mig mätt, första gången på 10 dagar ungefär - det känns ganska skönt. Det är också helt okej att jag blev mätt på lite mat så nu får jag försöka hålla den här portionsstorleken så kanske vikten går ner också. Jag har inte vägt mig på flera veckor men mina närmsta säger att jag har gått ner i vikt nu under min sjukperiod. Och ja konstigt vore det nog annars eftersom jag knappt har lyckats få i mig någon mat alls.

Nu vet jag inte om det är antibiotikan som gjort att det går åt rätt håll eller om det hade gått åt rätt håll i alla fall utan antibiotikan - och det får jag aldrig heller veta. Vad jag vet är bara att nu värker och svider det mindre i halsen och jag kan nästan till och med svälja utan att det gör ont.Jag är inte helt smärtfri än och jag fortsätter med mina värktabletter och med antibiotikan så klart.Men jag ska nog kunna äta lunch i skolan imorgon - om det finns någon mjuk och smaklös mat. Och jag ska nog kunna äta mammas mat på söndag om jag ber henne lägga undan lite till mig innan hon kryddar. För stark mat vågar jag inte pröva ännu - jag vill inte behöva få så där ont igen.

Igår var jag iväg med min yngsta dotter på utvecklingssamtal. På Fryshusets grundskola börjar de alltid den nya terminen med ett utvecklingssamtal och det tycker jag är väldigt bra. Det var ett bra möte, jag gillar verkligen hennes mentor - han tar henne och hennes eventuella problem på allvar. Det är lätt att prata med honom och han förstår - man behöver inte förklara så mycket hela tiden. Så jag är verkligen tacksam för att dottern äntligen har en bra, lyhörd och engagerad mentor/lärare.
Tyvärr fick jag feber när jag kom hem efter det här mötet, låg helt utslagen under någon timme med feber på 38,8 men efter lite vila och en fläkt rakt på mig så skönk febern och jag mådde lite bättre igen. Ja så jag får se hur det blir efter att jag har varit skolan imorgon.... - återkommer med det.


den här rätten går bra att äta, lagom mjuk och smakrik (icke stark). foto:jag
Sjukdom | |
#1 - - Petra:

Men hur mår du? =) jag har inte hunnit läsa bloggar senaste veckorna alls (pga flytten) - Jaaaa jag är lite avis på mig själv ibland faktiskt - jag jobbar som vanligt här nere - bara i ett bättre klimat - och vi stannar nog minst ett år - eller så länge vi trivs. OM vi trivs bra kommer vi att stanna längre!



Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaam

#2 - - carina:

Visst har det gått åt rätt håll ändå, men tar så mycket längre tid!

Klart man ska äta den medicin läkaren skriver ut.

Skönt att höra att du mår bättre :)

Kramis vännen♥

#3 - - Alexandra mamma till tove och pysen:

Tack för namnförslagen.. :)

Vi vill nog inte ha namn som börjar på T..

Vill att barnen ska få egna intialer..

#4 - - Barnens Hjältar:

Ja, resorben skall funka för alla. Sockersaltlösning fast i brustablettform. :-)

Hoppas du haft en bra dag!

#5 - - Ninni:

Skönt att det går åt rätt håll..har en kille på jobbet som gjorde den här operationen i våras..han var pigg på två dar, men det är väl skillnad på att vara fem och ja..lite äldre?



Usch fick du feber det var ju inget bra..fortsätt krya på dej..kram

#6 - - Mona:

Härligt att det börjar att vända. Det blir spännande att kliva på vågen nu då?

Kramen

#7 - - Nett:

Härligt att det går åt rätt håll :) Det bästa med att inte ha ätit på ett tag är att man äter mindre :) Vore ju konstigt om du inte hade gått ner i vikt. Kram

#8 - - ♥ Carina ♥:

Vad skönt att du är på bättringsvägen. Skönt också att dotterns mentor verkar bra :)

Kram och fortsätt krya på!

#9 - - Agneta:

bra att det går på rätt håll, men stressa nu inte kroppen och ta ut dig för tidigt! Sådant straffar sig alltid. Ta det i sakta mak så ska det nog bli bra till slut!

kram

#10 - - Fnulan:

Bra att det blir bättre, men feber igen liksom... Har dom inte velat titta på dig??

Det är så synd att du inte kommer till helgen, men nu i efterhand så var det ju rätt beslut vännen!



PUSS

#11 - - Anonym:

Skönt att det håller på att bli bättre! Ja, nyckelpigan kanske också gör ett glädjeskutt.



Kram!Kati

#12 - - soffie:

himla skönt att det har vänt nu å du äntligen blev mätt,må gott nu kramen

#13 - - Lotta:

Vad glad jag blir när jag läser att ditt halsont börja ge med sig. Fy tusan för att ha ont så länge.

Tråkigt att du fick feber, hoppas det bara var tillfälligt.



Kram

#14 - - matts jansson:

det är något som går här halsont i flera veckor

#15 - - Annci:

Vad skönt att det känns bättre. Och jag är övertygad om att det är penicillinet som hjälpt dig på traven. Fattar inte att vissa läkare är så "snåla" på att ens ta ett prov för att kolla orsaken. Hmmmm...



Önskar fortsatt bättring och en trevlig helg!



Kram <3

#16 - - Yohanna i Las Palmas:

Skönt att höra att det går åt rätt håll :)



Krya-på-sig-mera-hälsningar

Yohanna

Upp