jag måste låna en idé...

Jag bara måste låna en idé om ett inlägg från anjocapi. Precis det där diskuterade jag och en arbetskamrat för några dagar sedan: vilken musik kommer spelas då vi bor på ålderdomshem eller liknande. Jag som är 72:a och min arbetskamrat som är 68:a kom fram till att vi nog kommer vilja lyssna på disco, hårdrock, rock och liknande. Inte kommer vi vilja ha dragspel och annat i alla fall, då skulle vi väl få ont i huvudet faktiskt, hellre då en riktig hårdrocklåt eller någon 80-tals klassiker ur högtalarna. Eller varför inte Håkan Hellström, Melissa Horn eller Winnerbäck...

Men tänk när vi sitter där med våra tatueringar, uttöjda hål i öronen, silikonbröst och andra implantat - vilken skara människor det kommer vara. En härlig blandning av människor som alla gjorde sitt bästa som unga att se så tuffa, coola och inne ut som möjligt då vi var unga. Men okej jag har varken uttöjda hål i öronen eller silikonbröst men väl en tatuering och många i min generation har även det andra som jag räknade upp. Antagligen sitter vi där med våra laptoppar också och är aktiva på internet även som gamla.

Egentligen behöver man nog inte gå så långt som till när jag och min generation ska in på ålderdomshem, det räcker med att fundera på hur det kommer bli när 40-talisterna ska in. Då kommer nog Elvis Presley, Beatles, Vreeswijk, Eldkvarn och liknande att spelas och några dragspelsmusikanter kommer det nog inte vara som ska bjudas in och spela lite på musikaftonen.

Sen är frågan om vi kommer nöja oss med en promenad i parken lite då och då? Kanske kommer våra krav på en värdig ålderdom stiga ganska rejält mot kraven som dagens åldringar har. Vad tror ni, hur kommer det se ut på ålderdomshemmen när vi blir gamla tro?

När vi är 88 och 90 år, vad förväntar vi oss då av åldringsvården?

foto:jag
livet | |
#1 - - Tania:

Hahahaha!!!! Vilka härliga bilder jag fick i skallen nu.



Vilket gäng vi 70-talister kommer att vara på hemmet.



:)

#2 - - Helene:

Ja man undrar hur det kommer att bli = ))

Ha en fin dag.

Kram Helene.

#3 - - Pia:

Vilken härlig summering till min tanke!! :) Måste länka till ditt inlägg för jag tror faktiskt också att det blir på det sättet som du beskriver.

#4 - - Millan:

Hej! Intressant frågeställning. Det blir nog som du skriver. Jag hoppas jag kan bo någonstans där det finns djur. ´Det är det viktigaste och nån att prata med därutöver.

#5 - - Ama de casa:

Jag säger som hos Pia - jag kommer förmodligen att bli vräkt från hemmet då alla har ruttnat på mina schlagers :-D

#6 - - Mona:

Samma tanke har jag tänkt. Hahaha, vilket gäng vi blir på ålderdomshemmena. :) Vissa kanske vill ha långt hår kvar om de är hårdrockare. Tunnt, grått strip hår...hihihi

Ha de bäst

#7 - - Anonym:

Det var en spännande tanke.... tja, bara de har dvd-spelare, egen dusch, dator, böcker med stora bokstäver och kanske hmm...ABBA!



Blir bra för mig!



Kati

#8 - - Ann Catrine:

Jag vet iallafall att internet numer erbjuds de

boende på "hemmen".

Mina barnbarn har lovat att skjuta mig, eller

frakta bort mig om det spelas dragspel!

Det värsta jag vet!

Jag har skrivit ett slags testamente om hur jag vill

ha det den dagen jag hamnar där och inte kan framföra mina önskemål.

Det häftet ligger i ett kuvert märkt "Viktigt",

så det kommer att hittas i nästan samma stund de

hittar mig.. ;-)

Själv vill jag lyssna på bl a jazz...



Svar; böckerna är värda att läsa!! Helt klart!!



Kram vännen!



(tror banne mig jag måste göra ett inlägg om detta

med mitt "testamente...")

#9 - - Barnens Hjältar:

Ja vi kommer antagligen sitta där och le igenkännande till hard rock hallelujha och minnas monstren från Finland ;-)

#10 - - Kristina J:

Jag är ju då lite orolig att vi knappt kommer att ha några ålderdomshem utan får klara oss bäst vi kan efter att 40-talisternas åldringsvård har ruinerat statsbudgeten. Men OM vi hamnar på hemmet så håller jag med om att vi kommer att se lite annorlunda ut jämfört med åldringarna som finns nu, rynkiga tatueringar, stora uttänjda hål både här och där och klädda i kläder som följer modet just då. Petter, Latin Kings, Joey Tempest, Ace of Bace m.fl kommer att åka runt på ålderdomshemmen och spela sina gamla låtar för oss. Tror att det kan bli riktigt skoj faktiskt.

#11 - - karin - trattoria:

sv: gör det! jag inbillar mig också att den är mycket nyttigare än den man köper ;)

#12 - - soffie:

ja det kan man ju undra ,hihi vi får hoppas de som tar hand om oss står ut med all hårdrock:)

kram

#13 - - Gun:

Hahaha, jag har länge undrat hur det kommer att se ut med ett gäng nittioåringar som ligger rynkiga i sängen, med sillisarna uppstickande under täcket.:D

#14 - - Viktkamp:

Spännande inlägg.. håller med dig helt, kommer verkligen vara något helt annat!

#15 - - Aggie:

Hoppla, jag som inte ens planerar inför morgondagen, jag är mer glad om jag vaknar upp. Men ett tankeexperiment - det blir nog tufft för personalen att ta hand om oss, det blir pop, sex och glamour hela tiden! Pust.

Agneta kram

#16 - - Agneta:

ja du, den dagen ser nog mkt annorlunda ut gentemot vad det gör idag. Det finns så mkt fler saker som vi tycker är nödvändiga för vår vardag ska fungera, såsom dator, mobiltelefon mm och musiken sk vi bara inte tala om. Ibland så har vi dikuterat att det kanske inte ens finns ålderdomshem när vi blir gamla, det är indraget och nerskuret så de är bara ättestupan som väntar oss ;-)

Upp