tidsbegrepp och resor i tiden...

Dagen har ägnats åt studier, jag försöker läsa en bok på engelska om tidsbegrepp och resor i tiden och Newton och annat, men jag greppar inte det här. Jag kan inte förankra det i min tankevärld. Jag kan inte tänka på det där sättet, för mig är det helt orimligt att vi skulle kunna resa i tiden, om vi inte pratar om tidzoner alltså. När jag tänker på att universum kan vara oändligt så får jag panik och ångest i magen, men samtidigt får jag ångest av att tänka på att universum kan ha ett slut för vad finns då där bakom. Usch jag gillar inte sådana här tankar! Men jag ska försöka genomlida min bok och jag hoppas att jag snart börjar förstå begreppen de för sig med. På torsdag ska min seminariegrupp ha redovisning.

Vi ska svara på: hur kan man förklara att man utan vidare kan röra sig i vilken riktning som helst i rummet, men att det däremot är (näst intill) omöjligt att färdas i mer än en riktning i tiden?

Ja det är inte det enklaste. Det enda som jag kan komma på är ju att vi kan färdas i tiden när vi reser via tidszoner, men något mer går inte att svara på denna fråga tycker jag. Antagligen tycker jag så bara för att jag inte greppar begreppen om fysik som boken tar upp.

Nu ska jag försöka vila huvudet från den här boken ett tag. Kanske ska jag se en star trek film med maken, då kanske jag kan förstå tidsresor bättre, eller inte.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: inte trodde jag att jag skulle sitta och läsa sånt här när jag valde den här kursen. Men någon nytta med detta finns det säkert, fast jag inte kan se den nu.
utbildning | |
#1 - - Eva:

Då kanske du ska läsa Mikael Kvists bok :-)

"Tidskrigarna" heter den.

#2 - - Lotta:

Den där frågan får man nog suga på ett tag. Hoppas du fick till en stund med maken och lite film mys.

Kram

#3 - - Lilitha:

Ja, jag minns att mycke av kurslitteraturen när jag läste till lärare kändes onödigt... Men det är väl som du säger...nån mening är det väl kanske.



Star Trek...det gillar jag.



Kram söta du...



Lilitha

Upp