en liten fundering...

Jag har en liten fundering som ni gärna får hjälpa mig med. Utanför oss så är det gångvägar och det syns väldigt bra att det är just gångvägar. Idag så var det barnkalas lite nedanför oss i en lokal och den ligger alltså vid en gångväg. Men då till min fundering: OM man skjutsar sitt (ganska lilla) barn till ett barnkalas - kör man då in med bilen i full fart på gångvägen så att man kan lämna av barnet precis utanför dörren? Jag fattar inte det här riktigt, men just detta fenomen såg jag alltså några gånger idag från min balkong.

Men jag har varken körkort eller bil, så jag tänkte att ni som har körkort och bil kanske kan förklara för mig - varför man gör så. Är man så "lat" att det är enklare att köra in på gångvägen och lämna sitt barn? Skulle man inte som förälder tänka på att det finns en fara i att köra upp på en gångväg och dessutom en gångväg som det finns ganska många barn runt-i-kring eftersom det snart är dags för barnkalas.Jag fattar inte det här. Och jag är helt övertygad om att de flesta föräldrar med körkort och bil inte heller fattar varför man gör så här. Men vissa föräldrar gör helt klart så här - och jag fattar inte varför....

Och det här med steg idag. Stegräknaren åkte på sent idag, jag hade hunnit vara vaken några timmar så några steg för lite kommer den att visa helt klart. Men så började jag dammsuga och röja här hemma och höll väl på minst en halvtimme - döm om min förvåning när jag bara hade tagit 230 steg under denna röjarrunda. Alltså jag tycker att man går och jobbar ganska mycket när man dammsuger men det kanske man inte gör. Ja stegen kommer väl i alla fall endast att landa på lite mer än 4000 steg ikväll och nej, jag ids inte gå ut på en kvällspromenad nu.
Jag känner också att min reumatiska värk börjar sig påmind ordentligt nu när kylan är på ingång. När jag gick ner för att handla lördagsgott så värkte det mer än vanligt i hela kroppen och benen kändes som stela pinnar. Så nu får jag bara hoppas på att jag ska orka få till ett relativt bra antal steg varje steg endå och att värken inte blir värre.


men det är bra vackert ute just nu. foto:jag
Vardag | |
#1 - - Linda w L2K:

Man åker inte på gångvägen är min åsikt!!!



Och när jag läste om dina steg var jag tvungen att kolla min stegräknare... Under 3000 steg! Jag som skulle göra minst 10000 varje dag. Ooops...

#2 - - Petra:

Neh man kör inte på en gångväg om man inte är oerhört slöööö! och totalt struntar i andra! Trist!



Kramar

#3 - - Ann Catrine:

Oerhört slö och ligiltig för andra anser jag!!

Man kör INTE på gångvägar!!

Riktigt dåligt gjort :-(

#4 - - Kristina:

Märkligt hur folk beter sig och ännu värre är det ju att de har barn i bilen, för hur ska man sedan kunna lära sina barn trafikvett när man själv gör fel?

#5 - - Carina:

Nej, man kör inte på gångvägar, det är otroligt slött & oansvarigt. Vissa (ganska många) beter sig faktist fruktansvärt illa i trafiken, tex kör de ofta folk i 50-60 utanför min sons skola där det är 30. Undrar om dessa människor någonsin frågar sig varför det är 30 där?!

Upp