vissa saker...

Vissa saker tar vi för givet i våra liv, en av dessa saker är att kunna läsa. Jag lärde mig läsa som barn och det är något som jag gör varje dag. Ibland för att jag måste, ibland för att jag vill och ibland även som en flykt undan vardagen. Hur skulle mitt liv se ut om jag inte kunde läsa?

Jag råkade hamna framför ett program nu idag, en repris, om vuxna i England som inte kan läsa och hur de nu får chansen att lära sig det. Tyvärr var det del 2, jag har alltså missat del 1 och jag hoppas innerligt att jag kommer att komma ihåg att titta på del 3. Det är en serie i tre delar nämligen. Jag kan inte hitta programmet på SVT-play, men kanske ligger det där. OM ni kan hitta det så är jag innerligt tacksam om ni vill skicka länken till mig.

Kan inte läsa, heter programmet om ni vill försöka leta upp det.

Vilken otrolig känsla det måste vara att äntligen få möjligheten att lära sig läsa och skriva.
Ett vuxet liv utan dessa färdigheter blir ett mycket svårt vuxet liv. Vad händer om du inte kan läsa dina egna räkningar? Om du inte kan läsa lappen som ditt barns fröken har skickat hem? Om du inte kan läsa brevet med en kallelse till läkaren? Om du inte kan läsa tidningen, en bok eller texten på tv:n?

Jag kan inte tänka mig ett liv utan allt detta. Kan du?


bild lånad från SVT
livet | |
#1 - - Anonym:

Nej, ett liv utan att kunna läsa... hemskt!



Trevlig helg... sjörövar Fabbe....tjoahadelittanlej!



Kati

#2 - - ♥ Carina ♥:

Det har jag aldrig tänkt på men nä... det vore hemskt att inte kunna läsa.

#3 - - Linda w L2K:

Oj, vilka låsta liv det måste bli av att inte kunna läsa. För det handlar ju inte bara om att kunna läsa böcker, det är ju tv, dator, kvitton, räkningar - ja massor!!!



Såg att du kommenterade hos Martina om Willvin Walkers! Dels kommer det mer info, men så kan jag berätta att tävlingen går ut på att stega mot sig själv, inte att vara bäst i antal steg!

Varje dag eller med ett par dagars mellanrum raporterar man stegen i Wloggen - bloggen.willvin.se, och sen sammanställer vi dom!

Hur simpelt som helst. Finns bara två krav, att gå med en stegräknare och att raportera steg. :-)

#4 - - Ann Catrine:

Ligger inte det programmet på UR?!

Jag ska kolla, men tror det...



Kram vännen!

#5 - - Agneta:

nej, vissa saker tar man bara för givet att man ska kunna. En fasa är att drabbas av sjukdom/hjärnskada och på så vis tappa de förmågor man har idag. Hur klarar man det? Tappar man all tropå sig själv då eller tar man sig igenom detta att lära sig en gång till? Jag hoppas och tror att jag är stark nog att kämpa på med att lära mig igen, om det så tar väldigt lång tid

Upp