fick brev från FK igår...

Igår damp det ner ett brev från FK (Försäkringskassan) angående vår ansökan om vårdbidrag. Alla läkarintyg, bifogade meddelanden och annat var nu registrerade och vi kunde vänta oss ett svar inom sex månader. Alltså allvarligt, FK har som policy att svara - ha utrett färdigt - ansökan om vårdbidrag inom ett halvår står det. Hur kan det vara möjligt att det kan få ta så lång tid? Visst jag vet att man får pengarna retroaktivt om man får det beviljat men endå, sex månader. Det kan hinna hända mycket under sex månader. Ja men det är väl bara att hoppas på att det INTE ska ta sex månader innan vi får svar då. Jag får väl vänta några veckor och sedan ringa upp handläggaren och kolla. Eller hur hade ni gjort? Ringt typ nu direkt? Väntat tills det kom av sig självt? Eller ringt om några veckor?


ja visst är det vinter...

Nu ska jag återgå till pluggandet, jag har precis dammsugit lägenheten och plockat upp tvätt i varje rum (så nu är tvättkorgen överfull igen) så nu blir det mer plugg medan tvättmaskinen gör sitt....
Barnen | |
#1 - - Ewa (mamma till 6 döttrar):

Ja FK är en märklig instans :( När de vill ha tillbaka pengar ska det ske NU helst IGÅR.. men när det gäller dem och att de ska behandla något.. då får det ta tid!

Jag kommer inte ihåg hur jag gjorde men jag vet att det inte tog dessa månader för oss att få svar iaf. Och sen fick jag 4 månader retroaktivt vilket inte var så "trist" :)

Idag har ju jag assistansersättning på min dotter och då har jag ist inget vårdbidrag.



Kram och lycka till

#2 - - Martina:

Som Ewa skriver så är det märkligt att de får ta hur lång tid som helst på sig och sedan ändå hävda att de inte hunnit och dra ut på tiden än mer.

Det är ju samma konstiga grej med ränta. Jag tycker de borde betala ränta på pengarna som man inte får utbetalade i tid precis som vi medborgare får göra!

#3 - - Aggie:

Jag skulle vilja praktisera runt på Fk och se hur det är och hur det går till för det kommer ju jämt sådana här rapporter, jag undrar så vad det beror på, jag skulle vilja gå i deras mockasiner ett bra tag och försöka lista ut det.

Agneta kram

#4 - - Lejonkvinnan:

Jösses vilken tid! När jag sökte sjukersättning så var det inom tre månader och det tog ännu längre tid än det. Vårdbidrag sökte jag aldrig för sonen, hade blivit så mycket strul med X:et.

Hoppas det går igenom för er!!



Kram kram

#5 - - Barnens Hjältar:

Fast det har ändå blivit bättre! Första gången jag sökte vårdbidrag fick jag vänta nästan ett år. Fick 90.000 retroaktivt fast de var jag tvungen att betala tillbaka till soc. med.

#6 - - Agneta:

ja, de på FK är inte snabba mer än när de ska ha in pengar av en. Har frågat någon gång om de inte kunde tänka sig att vara lika snabba själva vid utbetalningar?! Fick inget konkret svar.

Jag hade väntat ett par veckor men sedan ringt handläggaren och frågat hur det går, många ggr kan det snabba på lite att de tittar på ens ansökan då.

Lycka till

kram

#7 - - Fnulan:

Ja det är lustigt.. jättelustigt!!! Redan hårt drabbade ska drabbas mer. Och du det där med tvätten... låt den inte ligga =)

#8 - - Sojkas framtid - Ann-Sofie mamma till Isak:

Oj 6 månader! =O

#9 - - ejmis:

Sex månader låter som en alldeles för lång handläggningstid!! =/

Om alla papper finns så borde det räcka med en månad!!

#10 - - Aspiga Celine:

Jag hade avvaktat några dagar och sedan ringt.

#11 - - Ama de casa:

Jag hade ringt direkt och undrat om det verkligen ska ta så lång tid. Men på ett vänligt sätt, annars får man väl vänta ett år...

Bedrövligt!

Upp