kökstjänst...

Idag hade jag kökstjänst på jobbet - jag jobbade alltså som ni förstår nere i de boendes kök. Där nere i matsalen så sitter det uppförstorade foton på väggen som visar bilder från Stockholm förr. Dom är så vackra och idag gick jag runt och fotade dom så jag kan visa er hur fina de är - tyvärr hänger det julpynt (julgranskulor) mitt i varje bild och fråga mig inte varför de har gjort så för det vet jag verkligen inte...


Kornhamnstorg år 1910 står det på en liten lapp under. Jag undrar vad kvinnan tänker på, hon som liksom kikar förbi kameran...


här finns det ingen lapp som berättar vart det är taget, kan det vara en mor och hennes son som sitter/står där...



Götgatan år 1930-1935 står det på en lapp under. Jag undrar vad de här männen håller på med. Är det typ snöröjning av gatan? Eller vad kan de syssla med?


Kvastmakarbacken Åsöberget år 1902.


Ersta backe... ser ni den lilla pojken där i trappen?

Det konstiga är tycker jag är att ingen av de boende reagerar på dessa uppförstorade foton - inte heller de andra i personalen (det är nog bara jag som säger högt att jag gillar dom). Dom som levde då på den här tiden som porträtteras borde väl tycka att de är fina eller? Eller är det kanske bara vi som inte har levt i den där fattigdomen/på den tiden som finner tjusningen i bilderna?

Jag blir väldigt nyfiken på människorna i bilderna....


livet | |
#1 - - Martina:

Ja, det kan nog vara så att de som levde då, kanske inte vill minnas eller faktiskt inte minns att det såg ut så.

Det kan ju varit så att de inte bodde i "stan" på den tiden.



Eller jag vet inte.... jag liksom du facineras av bilderna och skulle vilja "gå in i dem" och prata med folket och uppleva deras liv för att kunna förstå på riktigt hur det var.

#2 - - Agneta:

sådana här gamla foton är även jag fascinerad av, vilka var de, hur levde de och vad tänker de på? De andra kanske har sett bilderna så många ggr att de inte längre ser dem på samma sätt som du gör som inte sett dem dagligen? Kan ju vara så att man blir lite hemmablindibland?

kram

#3 - - Fnulan:

Det är för du ser skönheten i alla historier fina!

#4 - - Linda aka Javamorsan:

Åh vilka vackra bilder. Jag blir alltid nyfiken på såna bilder. Vilka är det som är på bilderna? hur levde dom och vad gjorde dom glada??



Hoppas du får en fin dag i köket nu vännen! Kram

#5 - - Ingrid:

Blir väl en vana kanske att ha dem där.. i vård värdshus (som för övrigt är stängt för säkert 5e gången) finns det massor av bilder från vårt samhälle förr. gillar med att gå och titta på dem och fundera om det kan vara någon släkting som är med på någon..

#6 - - Yohanna i Las Palmas:

Jätteintressant att se gamla bilder....tycker jag nu. Tidigare var det inte så. Men man blir ju smartare med tiden ;)



Tråkigt att du fick jobba så länge. Konstig arbetskamrat det där. Så upp för dina timmar du.



Hälsningar

Yohanna

#7 - - Trolda:

Härligt med dessa gamla foton! Och visst blir man väl nyfiken på personerna på bilderna...vad de gör, vad de heter o var de kommer ifrån. Och hur det gick för dem i livet... Ha en god fortsättning på det nya året! :)



Trolda - kramar =D

#8 - - Tony:

Jag tycker det är intressant med gamla bilder.



brukar vara inne på stockholmskällan och titta på gamla bilder och kartor.

Upp