real-life i bilder...

Så var det dags för real-life hos Yohanna igen, den här gången handlar det om matlagning.

Hemma hos oss så är det oftast jag som planerar, inhandlar och lagar maten. Men ibland, någon gång per vecka, så lagar någon av de äldsta döttrarna maten och ibland mannen min. Ju äldre barnen blir desto oftare lagar mannen min maten, kanske beror det främst på att maten inte behöver färdig lagad och uppäten innan Bollibompa längre - utan vi äter något senare nu när barnen är större och då hinner mannen laga maten även om det är vardag. Annars är det jag som oftast är hemma först och därför påbörjar maten i lagom tid.

Men det är nog jag som lagar onyttigast mat här hemma, jag är en sån där som gärna skvätter i lite grädda bara för att liksom, eller tar extra mycket smör bara för att det är gott - medan mannen och barnen är snålare med kalorierna när de lagar mat. De anser att lagar man i teflonpanna så behövs knappt inget fett och grädde behövs inte utan en skvätt mjölk går lika bra. Så egentligen tror jag att vi alla här hemma skulle må bättre om jag INTE stod för den mesta matlagningen - eller så får jag helt enkelt försöka skärpa till mig.

Disken turas vi om med. Ibland tar jag allt, ibland tar mannen allt, ibland tar döttrarna allt - en mycket bra fördelning tycker jag.

Men jag provar gärna nya recept och nu har jag samlat på mig en massa häften med typ viktväktarmat från tidningen MåBra så nu tänkte jag börja experimentera med dom recepten. Jag ska försöka skriva veckomatsedel och planera inköpen lite bättre så kanske även jag kan börja laga lite nyttigare mat.




middagen igår - när vi hade bröllopsdag - blev kryddiga köttfärsbiffar, pommes frites, sallad och hemma gjord bearnaisesås. Tillagat av mig och mannen.

Vi har oftare på senaste tiden börjat laga middag ihop, mannen och jag. Det tycker jag är mysigt. Han kanske steker/tillagar maten medan jag gör en sallad och så dukar någon av oss - men vi umgås ihop mycket mer nu runt tillagandet av maten än vad vi gjorde när barnen var små.
real-life | |
#1 - - Ewa (mamma till 6 döttrar):

Ja jag hoppas att jag hinner med Yohannas real life idag jag oxå :)



Kram och det såg riktigt mumsigt ut :)

#2 - - Yohanna i Las Palmas:

Jättebra!

Tids nog så ska vi ta tag i detta med matlagningen också i operation fettsanering. Tillsvidare så vet du ju om hur du gör och det är en bra början.

Jag återkommer med sammanställningen på onsdag.



Hälsningar

Yohanna

#3 - - Ingrid:

Det där gillar vi med att laga mat tillsammans!!

Enligt det här nya ska man ju ha grädde och riktigt smör... så kanske det är du som är på rätt spår?! (om i lagom mängd ;)

#4 - - Yohanna i Las Palmas:

God Afton!

Nu ligger sammanställningen för real life ute:

http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/january/sammanstallning-av-real-life-matlagning.html



Tack så mycket för att du var med och nästa vecka kör vi igen.



Hälsningar

Yohanna

#5 - - Miriam:

Att laga mat tillsammans är ju så kul....fast det händer inte här. Möjligtvis att maken skalar potatis och dukar. Men det är inget jag beklagar mej över=).

Underbar sallad i skålen....Mums!

Kram!

#6 - - Barnens Hjältar:

Jag tycker det verkar som det ser lika ut hos de flesta :-)

Upp