vårdnadsbidrag och annat...

Ja nu ska vi försöka ansöka om vårdnadsbidrag hos försäkringskassan och det verkar inte vara det enklaste precis. Vad ska man skriva? Hur ska man skriva? Hur mycket ska man skriva? Nej jag får nog ringa FK och se om jag kan få prata med någon som har hand om just vårdnadsbidrag och se om jag kan få lite hjälp i allt i fyllande av papperna. För visst ska man söka det om man nu kan och läkaren på utredningscentrat tyckte absolut att vi skulle ha vårdnadsbidrag...

Sen måste jag börja komma igång med någon sorts motion. Morgonpromenader skulle ju vara superbra men det är svårt att komma iväg på morgonen nu när barnen är stora och inte behöver lämnas på dagis eller skola och när vädret är som det är under vinterhalvåret så känns det inte så lockande att ge sig ut när man är precis nyvaken. Just nu regnar det - känns som om det har regnat hela vintern faktiskt - och det tar emot att klä på sig och ge sig ut i detta väder när man inte "måste". Jag funderar på att köpa en motionscykel eller en crosstrainer. Har ni något dylikt? Vilken skulle ni rekommendera - motionscykel eller crosstrainer? Jag/vi vill ha en "maskin" som tar liten plats och som hela familjen kan använda, gärna faktiskt framför tv´n.

har börjat lägga om min kost lite - lite smygande den här gången. Jag tror att om man inte är allt för drastisk så kan det gå bättre att hålla det i alla fall för min egna del. Jag vet att om jag ändrar på en ovana allt för drastiskt så ramlar jag tillbaka sen igen och ovanan finns kvar. Känns bättre att liksom smyga bort ovanan....


smyger in frukt och grönsaker istället för snacks...
livet | |
#1 - - Ewa (mamma till 6 döttrar):

Ja ni ska absolut ansöka om vb och om jag får ge dig ett råd??

Så ska du skriva så att du beskriver den allra värsta tänkbara situationen / dagen som ni varit med om!!

För FK kommer inte att hjälpa er, tyvärr. Om ni inte har en väldigt bra handläggare (men med min erfarenhet så lyser de med sin frånvaro)



När jag första gången skulle ansöka om vb så fick jag hjälp av ett annat föräldrapar och det är jag fortfarande tacksam för.



Många kramar och lycka till

#2 - - LILITH - Borderline & mamma:

Jag ska ut på en powerwalk nu på morgonen med kusinen efter att Leo är lämnad på dagis. Det finns en viss risk att min kropp får en chock och jag hamnar död i en buske :)

#3 - - Linda aka Javamorsan:

Att söka vårdbidrag är inte lätt. Men beskriv värsta tänkbara dagen och förklara hur er vardag ser ut med just er barn.



Jag skrev nog 5 sidor när jag ansökte. Min vardag ser kanske inte så jobbig ut på ytan. Men vi som har dessa barn har otroligt mkt mer på våra axlar än andra föräldrar. Behöver du någon hjälp tveka inte att tjoa till!



Ha en fin fredag nu Kram

#4 - - Ingela:

Nej det där med vårdbidrag är verkligen inte lätt. Jag har sökt det två gånger på läkares inrådan och trots intyg, medicinering osv osv så är jag inte berättigad bidraget för yngsta sonen - "han behöver inte så mycket tillsyn" (trots svåra epileptiska anfall) var orden vi fick när avslaget kom.

#5 - - Annki Berg:

Som de andra skriver så beskriv en jobbig dag hos er, skriv så mycket och utförligt du kan, det är svårt jag vet!!

varje gång vi sökt så har en från FK ringt och pratat om det man skickat in och så får man förklar lite mer på telefon, väldigt bra tycker jag då det kan vara svårt att sätta ord på hur man har det.



lycka till!!

#6 - - Barnens Hjältar:

När du söker vårdbidrag så är det viktigt att fokusera på det extraarbete som du lägger ner pga barnets funktionsnedsättning jämfört med om barnet inte haft det. Exempel; måste du förklara saker som du inte skulle behövt annars så skriver du det, måste du ställa klockan en timme tidigare för att saker skall fungera så skriver du det. Måste du förbereda dig själv och barnet på särskilda sätt innan ni skall iväg på något så skriver du det. Kanske dåliga exempel men du förstår kanske? Det är framförallt merarbetet man räknar på.

#7 - - Yohanna i Las Palmas:

Halloj!

Jättekul att du är igång med morgonprommenixerna.

Svårare än så behöver det inte vara, bara du kommer ut.



Kul att du hänger på "operation fettsanering" och jag ser att du är igång bra. Ta inte i för hårt bara ;)



Idag körde jag min fredagsvägning och utvärdering av veckan.

http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/january/fredagsvagning-och-utvardering-vecka-1.html



Hur har det gått för dig?



Hälsningar

Yohanna

#8 - - Marlene:

Det viktigaste är att läkarna skriver bra och utförliga intyg, annars spelar det ingen roll vad du skriver. ALLT ska stå med i intygen, vårdbehov, medicinering, habilitering mm.

Upp