blåbärspannacottapaj...
Idag mitt i studierna så fick jag sådan lust att baka.
Rotade runt i frysen och skafferiet och insåg att jag hade alla ingredienser hemma för att baka en
blåbärspannacottapaj.
Dessa pannacottapajer smakar lite som en cheesecake men behöver ingen ugn.

Blåbärspannacottapaj

hallonpannacottapaj och citronpannacottapaj.
Vi har även testat att göra med hallon och med citron.
Jag föredrar nog den med citron, men alla är goda.
Rotade runt i frysen och skafferiet och insåg att jag hade alla ingredienser hemma för att baka en
blåbärspannacottapaj.
Dessa pannacottapajer smakar lite som en cheesecake men behöver ingen ugn.

Blåbärspannacottapaj

hallonpannacottapaj och citronpannacottapaj.
Vi har även testat att göra med hallon och med citron.
Jag föredrar nog den med citron, men alla är goda.
Recept:
Pajdeg:
12 st digestivekex
75 gr smält smör
Fyllning:
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 gr hallon eller blåbär (man kan blanda men det ska bli 250 gr) eller
eller
1 citron saften och finrivet skal
200 gr philadelphiaost.
färska bär till garnering om man vill.
Kör kexen i matberedare och blanda med smöret. Tryck ut i en pajform och låt stå svalt.
Lägg gelatinbladen i blöt. Värm grädde och socker i en kastrull, dra av från spisen då det är varmt och sockret har smält och rör ner (de urkramade) gelatinbladen. Låt svalna något.
Mixa bären till puré och blanda med philadelphiaosten eller blanda philadelphiaosten med citronsaften och skalet.
Vispa ner gräddblandningen i puré och ost smeten, vispa så det är en jämn smet.
Häll över kexblandningen och låt stå kallt i ca, 3 timmar. Garnera med färska bär och njut.
Pajdeg:
12 st digestivekex
75 gr smält smör
Fyllning:
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 gr hallon eller blåbär (man kan blanda men det ska bli 250 gr) eller
eller
1 citron saften och finrivet skal
200 gr philadelphiaost.
färska bär till garnering om man vill.
Kör kexen i matberedare och blanda med smöret. Tryck ut i en pajform och låt stå svalt.
Lägg gelatinbladen i blöt. Värm grädde och socker i en kastrull, dra av från spisen då det är varmt och sockret har smält och rör ner (de urkramade) gelatinbladen. Låt svalna något.
Mixa bären till puré och blanda med philadelphiaosten eller blanda philadelphiaosten med citronsaften och skalet.
Vispa ner gräddblandningen i puré och ost smeten, vispa så det är en jämn smet.
Häll över kexblandningen och låt stå kallt i ca, 3 timmar. Garnera med färska bär och njut.
mums va got tå tack för recept det ska jag göra till påsk:)ha en mysig helg