idag blev det rullader till middag...

Man ruuuullar dom...
Uppdatering: Det var visst Leif Mannerström som gjorde dom där rulladerna...
(det finns ju så många kockar, svårt att hålla reda på alla)
Det har jag gjort iaf och jag har velat testa dom länge så idag köpte jag tunna bitar kycklingfilé och de andra ingredienserna.

16 skivor tunna kycklingfiléer
1 skivad gul lök
4 baconskivor, grovskurna
2 msk fransk senap
1 dl hackad persilja
5 dl kycklingfond
½ dl crème fraiche
1 dl grädde
1 msk smör
Salt & peppar

Fräs bacon och lök tills de fått färg, dra av från värmen och låt svalna. Tillsätt senap, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje kycklingskiva och rulla ihop. Trä upp två rullar per grillspett. Stek i olivolja. Häll på kycklingfonden när de fått fin färg och låt puttra i ca 15 minuter. Ta rulladerna ur pannan. (Mixa skyn med crème fraiche och grädde med hjälp av en stavmixer till en skummig buljong.)

Nu har ju jag lite svårt för att följa recept så jag lade till 1 msk tomatpuré och en vitlöksklyfta finhackad, i röran som man skulle fylla kycklingfilén med. Och så fäste jag rulladerna med tandpetare så dom låg en och en, vilket passade min stekpanna mycket bättre.
Sen efter 15 minuter tog jag upp rulladerna och plockade bort tandpetarna, under tiden kokade jag upp skyn med grädde och crème fraiche och lite redning så såsen tjocknade lite. Och sedan fick rulladerna ligga där i en liten stund för att bli helt genom varma igen. Till detta hade vi hemmalagat potatismos. Och det blev så gott - riktigt lyckat. Detta kommer garanterat att lagas igen här hemma.


Tänk att mat aldrig ser lika gott ut på bild som det gör i verkligheten...
mat | |
#1 - - Fnulan:

Men mums!! Vi brukar göra chili rullader som är något liknande.

Hoppas att din helg varit underbar!

PUSS

#2 - - J:

Gott var det.

#3 - - Hej:

Tror nog att du menar Leif Mannerstöm i den där reklamen, inte Lallerstedt :)

#4 - - soffie:

mums va gott!ha en mysig söndagskväll

#5 - - soffie:

men mums va gott:)

#6 - - Agneta:

tycker nog at det ser gott ut även på dina bilder :-) här blev det kycklingwok så jag slapp ju att rulla iaf!

kram

#7 - - Jonna:

Så goa !! Jag brukar med göra dem :)

Upp