real-life hos Yohanna...

Real-life hos Yohanna handlar den här veckan om smaken,
smaken på mat - hur den ändras.

Jag kan inte riktigt minnas vad jag gillade och inte gillade som barn, här skulle säkert mamma kunna komma in och göra ett inlägg. Men jag vet att jag "har lärt mig" att äta gravad lax, sill, laxpudding, kålpudding, "rå" crème fraiche. Som barn och ung så avskydde jag "rå" - okokt - crème fraiche men nu älskar jag det. Helst med lite salta chips och så använda crème fraiche som dipp - riktigt onyttigt men riktigt gott.

Men några gånger i livet så har min smak för mat ändrats radikalt och snabbt, det är under mina graviditeter:

Annars hände en väldigt speciell sak med min smak och lukt för mat när jag var gravid. Vid varje graviditet (tre stycken) så har jag innan jag ens vetat om att jag varit gravid haft svårt för att tillaga köttfärs. Jag har inte stått ut med doften av den stekta köttfärsen och detta skedde varje gång. Nästan direkt som jag måste ha blivit gravid så kom denna avsmak för doften av köttfärs. Så under mina graviditeter så blev det ingen köttfärssås eller liknande lagat här hemma, jag kunde inte ens låta mannen min steka den för det luktade ju så illa. Och när äldsta dottern skulle bli storasyster så kunde jag inte längre värma hennes favoritbarnmat - vegetarisk gryta - för den luktade så illa, stackars barn.

Sen mådde jag illa av bara tanken på avokado med skagenröra när jag väntade min äldsta dotter och under denna period - 1993 - så gjordes det reklam på bussar och tunnelbanor om just avokado med skagenröra och jag mådde illa bara jag såg dessa skyltar.
När jag sedan väntade min andra dotter så älskade jag helt plötsligt JUST avokado och skagenröra. Jag hade en skål i kylen som jag fyllde på hela tiden så fort det började ta slut.
Med min sista dotter så var jag tokig i morötter, jag kunde äta säkert ett kilo om dagen. Det var nästan så vi var lite rädda för att hon skulle vara orange när hon föddes....


alla tre döttrarna och jag på SÖS BB.
real-life | |
#1 - - Ewa (mamma till 6 döttrar):

Vilket mysigt inlägg :) Ja det här med smaker är rätt skoj, just hur det har ändrats :)Kram

#2 - - Freja:

Graviditeter och smak är ju ett kapitel för sig... När jag väntade sonen ville jag bara ha salta saker och när jag väntade dottern var det sött som gällde... Jag gror lite på den här utmaningen, får se vad jag kommer på att skriva om...

#3 - - Anonym:

va fin bild på er och smaken då man är gravid kan ju verkligen ändras,kramen

#4 - - Ewa (mamma till 6 döttrar):

Hihihih måste bara säga.. vet du vad jag ALLTID ätit när jag varit gravid??

Rå potatis.. så galen efter rå potatis :)Kram

#5 - - carola:

kikar in med en liten kvälls kram.

Håller på att gå igenom alla kommentarer, hade en hel del:)Har alltid varit sugen på frukt när jag varit gravid men när jag väntade lisa var det kebab i början:)

Gick upp 12 kg ganska fortkramisar

#6 - - inger stark:

När jag väntade dig var jag galen i gurka, bara lukten kunde göra mig galen, när jag väntade Annette var det gröna, saftiga äpplen. Vad älskade du som barn? Ja, en sak, pizza från Pizzerian i Husby. Vi festade på pizza när jag fick lön, det var bara då som vi hade råd. Kommer du ihåg? puss o kram

#7 - - Mona:

Det låter lite konstigt kanske, men jag har lite svårt för lukten på nyponsoppa sedan jag födde första sonen. Kan bero på att jag typ drack en liter nyponsoppa under förlossningen. Och när jag snusade på sonens huvud efter förlossningen, så luktade han....hm....nyponsoppa. Hahahaha, tokigt.

Ha de bäst!

#8 - - messan:

Vilket mysigt inlägg:). Jag åt eller sög på frysta hallon när jag var gravid...;). Så fin bild på er alla.

Kramar

#9 - - Ama de casa:

Visst ändrar man smaken. När jag var liten var det mycket som jag "inte tyckte om". Sen visade det sig att när jag väl SMAKADE på det så var det jättegott :-)

#10 - - Yohanna i Las Palmas:

Ja detta med smak är jättemystiskt.

Kul att du ville vara med. Återkommer med sammanställningen på onsdag.Hälsningar

Yohanna

#11 - - Yohanna i Las Palmas:

God Afton!

Nu ligger sammanställningen av veckans real life ute:

http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/march/sammanstallning-av-real-life-smaker.htmlTack så mycket för att du var med och bidrog denna veckan. Det har varit jätteroligt att läsa allas inlägg.Hälsningar

Yohanna

#12 - - Annelie:

Spännande det där med smaker. Rå creme frachie eller naturell yougurt är ngt jag aldrig kommer kunna lära mig att äta..Det där med smaker och graviditet är ju lite lustigt.. det är först när jag väntade mitt tredje barn som jag blev riktigt konstig med maten.. Älskar kyckling och då fanns det en typ mjuk taco med kyckling på McDonalds och jag åt den jämt men så fort jag blev gravid kunde jag inte äta den.. :-)

Upp