pepparkakskladdkaka...

Såg en instagrambild som Jennie la upp för någon vecka sedan på en saffranskladdkaka och det såg så gott ut. Självklart bad jag om receptet - receptet finns på Jennise blogg. Saffranskladdkakan blev supergod men eftersom två av mina döttrar inte riktigt föll för denna "nya" kladdkaka - främst för att de ätit sig "magsjuka" på saffransbulledeg ett år - så testade jag att byta ut saffranet mot pepparkakskrydda istället. Det blev en riktig hit!
Så här kommer det omarbetade receptet, pepparkakskladdkaka.
 
Receptet blev då:
 
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
3 st ägg 
1 krm salt
100 gr mandelmassa
150 gr smält smör
2,5 - 3 msk pepparkakskrydda
drygt 1 dl frysta lingon 
 
Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägget och riv ner mandelmassan. Rör sedan ner det avsvalnade smälta smöret. Häll i smord form och "strö över" de frusna lingonen så det blir lite överallt och baka i ugnen 200 gr i 20-25 minuter (beroende på ugn, form och hur kladdig man vill ha den). Vi hade 22 minuter sist och det blev perfekt kladdighet för vår smak. 
 
 
 
 
Barnen, Jul, livet, mat | |
#1 - - Aurora:

Ska testa. Det låter faktiskt gott. Gubben här är nämligen inte förtjust i saffran men pepparkaka går alltid hem. Kram

Svar: Ja testa :) det blev riktigt uppskattat och gott. Kram
Marie-Louise

#2 - - Daddyliving:

WOW, det där måste man nästan testa :)

Svar: Ja testa den är riktigt god :)
Marie-Louise

Upp