pepparkakskladdkaka...
Såg en instagrambild som Jennie la upp för någon vecka sedan på en saffranskladdkaka och det såg så gott ut. Självklart bad jag om receptet - receptet finns på Jennise blogg. Saffranskladdkakan blev supergod men eftersom två av mina döttrar inte riktigt föll för denna "nya" kladdkaka - främst för att de ätit sig "magsjuka" på saffransbulledeg ett år - så testade jag att byta ut saffranet mot pepparkakskrydda istället. Det blev en riktig hit!
Så här kommer det omarbetade receptet, pepparkakskladdkaka.
Receptet blev då:
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
3 st ägg
1 krm salt
100 gr mandelmassa
150 gr smält smör
2,5 - 3 msk pepparkakskrydda
drygt 1 dl frysta lingon
Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägget och riv ner mandelmassan. Rör sedan ner det avsvalnade smälta smöret. Häll i smord form och "strö över" de frusna lingonen så det blir lite överallt och baka i ugnen 200 gr i 20-25 minuter (beroende på ugn, form och hur kladdig man vill ha den). Vi hade 22 minuter sist och det blev perfekt kladdighet för vår smak.
Ska testa. Det låter faktiskt gott. Gubben här är nämligen inte förtjust i saffran men pepparkaka går alltid hem. Kram