hemlöshet - att bo ute i kylan...

Nu är julen utstädad från de flesta hemmen och lugnet har lagt sig. Köphetsen är över och julklapparna undanstoppade i något skåp. Hur många tänker på de hemlösa nu? De hemlösa som det skrevs så mycket om runt jul? Jag läste någonstans att tidningen Situation Stockholm säljer som allra bäst i december - när alla vill döva köphetsen kanske...
 
Det är kallare utomhus nu än vad det var runt jul endå är det nu nästan helt tyst om hur våra hemlösa har det ute i kylan. Runt jul kunde man läsa blogginlägg och FB-uppdateringar om hur synd det är om alla hemlösa och att kläder m.m skulle skänkas så att våra hemlösa skulle få vinterkläder och varma filtar. Men nu, hur många skriker nu? Hur många samlar in kläder och liknande nu? 
 
Jag är av den åsikten att jag anser att våra politiker borde (måste) ta tag i problemet och faktiskt ta hand om alla landets medborgare. Alla medborgare har rätt till ett bra liv! Ja visst finns det en liten klick som inte vill ha hjälp, som inte vill jobba, som vill leva på bidrag och utanför samhället - den lilla klicken kommer alltid att finnas. Men de absolut flesta vill leva ett "normalt" liv bara de får chansen och ja ibland behöver vi (samhället) ge dessa medborgare fler chanser. Alla människor är värda fler chanser. Ingen ska behöva bo utomhus och riskera att frysa ihjäl under natten - vilket faktiskt sker just nu runt omkring i våra Svenska städer. Det är tyvärr så att det finns människor som fryser ihjäl utomhus under natten i vårt land. Men tyvärr tycks inte samhället göra allt de det borde göra så då behövs allmänhetens allmosor, reklamtv-kanalernas program (insamlingsgalor, Nybyggarna på kanal 5 m.m) för det är inte värdigt att vi i vårt samhälle har medborgare som fryser ihjäl utomhus vintertid.
 
Jag kan inte skryta med att jag regelbundet skänker pengar, kläder, mat eller annat till landets hemlösa och behövande. Nej jag har inte gjort det regelbundet tyvärr. Men jag känner nu att det får vara nog nu - jag ska göra det lilla jag kan göra med min lilla a-kassa (som inte ens börjat utbetalats än). Jag har kläder som är för stora för mig som jag kan skänka, jag har någon filt liggande som jag kan skänka och ja kanske blir det någon peng över som jag kan betala in till någon organisation. Stockholms stadsmission arbetar brett och det är en organisation som jag gärna stödjer. Man kan där bli månadsgivare och skänka så lite som 25 kr i månaden (eller mer så klart om man kan) - det är en summa som till och med jag (med låg a-kassa) har råd med, det är inte ens en Kaffe latte ute på stan. 
 
Så hur många är vi som tänker på våra hemlösa även under den här tiden på året när julen har varit och köphetsen lagt sig? 
känslor, livet | |
#1 - - Inger Stark:

Mycket bra och självklart. Stadsmissionen är nog den bästa organisationen att stödja med pengar. Ska också bli månadsgivare samtidigt som jag jobbar politiskt.

Svar: Tack. Kram
Marie-Louise

#2 - - Solveig Lundin :

Fy va tragiska vi människor är.
Ja vill man så är det inte svårt att hitta folk på stans gator och ge dom något av det man har över.
Kommer aldrig glömma det inlägget på tv för några år sedan när en moderat ledamot från Stkhlm kommun påstod att det inte fans några hemlösa i staden. Trodde soffan skulle börja brinna av min ilska.

Svar: Ja fy det är riktigt tragiskt. Kram vännen
Marie-Louise

#3 - - Agneta:

Ja jag kan då inte skryta med att jag skänker några större summor men försöker att göra mitt bästa i den mån jag kan. Tycker att det du tänker låter som något vi alla kan göra för de i samhälet som inte har samma villkor som en själv.
kramar

Svar: Ja jag tänker försöka avvara iaf 25 kr, det är det jag kan bidra med just nu... Kram
Marie-Louise

Upp