välsignad med goda vänner...

Det är när man öppnar sig och visar sig sårbar som ens riktiga vänner visar sig. Jag är välsignad med riktigt goda vänner och jag känner en enorm tacksamhet över detta. Faktum är att utan bloggen hade jag inte träffat många av er. Ni vet vilka ni är - ni fina vänner som visar sådan medmänsklighet och värme.
 
När jag jobbade i helgen fick jag höra av en arbetskamrat att: "du är alltid så pigg, glad och hjälpsam" och "det är alltid så trevligt att arbeta ihop med dig för du är så mjuk och go med de boende och du stressar aldrig". Vad glad jag blev över att höra de orden, ibland behöver man liksom få höra att man är bra. Jag gör alltid mitt absolut bästa när jag är på jobbet. Jag har inte bara de boende att ta hänsyn till utan även arbetskamrater och anhöriga till de boende behöver omtanke, hänsyn och värme. Jag försöker verkligen alltid att "se" helheten av mitt arbete och jag tror faktiskt att jag oftast lyckas med det. Jag är en vänlig person som har nära till ett leende, en klapp på kinden, ett lyssnande öra eller en hand om någon vill hålla i - faktiskt är det inget som jag tycker är svårt att ge det sker sig naturligt för mig att visa den sidan. 
 
Men jag tror att jag ibland har lite (väldigt) svårt för att ta emot vänlighet och omtanke. Jag tror ofta att jag då är "skyldig" den som ger mig vänlighet och omtanke något tillbaka, att jag liksom inte bara kan få den vänligheten och omtanken just för att jag är en vän. Knepigt det där faktiskt. Jag vet inte alls varför jag känner så men det är en känsla som liksom ligger där och lurar. Om någon ger mig något så är jag helt övertygad om att denna någon vill ha något i gengäld - vilket faktiskt inte alls alltid är fallet. Ibland ger någon mig vänlighet och omtanke på samma grunder som jag ger vänlighet och omtanke - liksom bara för att man vill och för att man tycker om personen i fråga. Jag tror jag behöver öva lite mer på det här att ta emot vänlighet! 
 
Och jag ska försöka bli mycket bättre på att berätta för mina arbetskamrater när de är bra, för det är viktigt att få höra det när man jobbar. Att man gör ett bra jobb! Att man är bra på det man gör. Jag brukar i och för sig faktiskt alltid säga: tack för idag eller tack det där gjorde VI bra, när jag avslutar ett arbetspass och jag vet att mina arbetskamrater uppskattar det. Men jag ska försöka bli bättre på att bara ge den där lilla extra uppmuntran ibland också. För i helgen kände jag själv hur skönt det var att faktiskt få höra att jag var bra på det jag gör och att någon faktiskt gillar att jobba med just mig!
 
 
Ja men det blir nog en sommar till på Stortorps äldreboende,
i alla fall så som det ser ut just nu!
 
 
 
Vardag, bloggkärlek, känslor | |
#1 - - Martina:

<3

Svar: Kram <3
Marie-Louise

#2 - - Izabell:

Jag känner inte dig men.. det känns som jag känner dig lite och jag uppfattar dig som en snäll, varm och godhjärtad person! <3

Kram fina du!!!

Svar: Tack ❤️ kram
Marie-Louise

#3 - - ✫ Fru Eriksson:

Tycker du låter som en härlig snäll & go person/Kram

Svar: Tack ❤️ kram
Marie-Louise

#4 - - Linda w L2K:

Tack för påminnelsen! Jag behöver verkligen bli duktigare på att berömma andra!
Svar: visst känns det bra att få rensa ut. Jag saknar ingen. Tror jag. ;-) och det ger mig energi.
Idag har jag dessutom rensat och städat massor hemma så nu ska energin snart vara på topp. Kram ♡

Svar: Kram vännen
Marie-Louise

#5 - - Ruth i Virginia:

Jag har märkt, att svenskor har väldigt svårt för att acceptera komplimanger. "Vilken trevlig klänning du har på dej idag" kan besvaras med "Åh, den där gamla trasan" eller liknande. Om jag här säjer: "I love the dress you´re wearing", blir svaret "Well, thank you. I like it too."

När du får em komplimang för att du gör ett bra jobb, behöver du bara säja "Jag är så glad att du tycker det. Jag försöker göra mitt bästa."

Det är så lätt att visa uppskattning, och som du själv säjer, känns det väldigt roligt och skönt. Det är som olja i det dagliga maskineriet.


Svar: Tror nog mer det handlar om uppfostran, inte just att jag är svensk. Men jag övar på att bli bättre på att både ta emot och ge komplimanger.
Marie-Louise

#6 - - Kristiina:

Men vännen, du är ju bland dem generösaste människor jag känner! Folk gillar dig för ditt goda hjärta! <3

Svar: Tack fina ❤️ kram
Marie-Louise

#7 - - Solan:

Du är värd bara bra vänner.
Visst kan vi vara urusla på att ge våra medarbetare positiv uppmuntran. Men det gäller att se det minsta positiva i vardera medmänniska. Så gott det går. Ibland så får man bara blunda och låsas som om det regnar haha.
Love you

Svar: Tack vännen ❤️ love you ❤️ Kram
Marie-Louise

#8 - - Inger Stark:

Så fint skrivet, ja, du måste träna dig på att ta emot beröm och uppmuntran. Lägg dig i hårdträning. puss

Svar: Ja jag får träna ordentligt ❤️ kram
Marie-Louise

Upp