klimatvård för min reumatism...

I fredags så kom då svaret angående den sökta klimatvården för min reumatism. Jag fick avslag med motiveringen "medicinsk prioritering" och ja jag förstår verkligen att det finns reumatiker där ute i landet som är sämre i sin sjukdom än vad jag är men det betyder ju inte att jag inte är dålig i min reumatism. Ingenstans på pappret står det om/hur jag kan överklaga så jag får lov att ringa imorgon måndag och fråga. 
 
Som ni kanske läst så har jag problem med min rygg/höft/ben det är som om en nerv har kommit i kläm och jag har som tandvärk från ryggen ner till foten och nu har min reumatolog skickat en remiss på magnetkameraröntgen av ländryggen för hon misstänker att jag kan ha fått ett diskbråck eftersom smärtan strålar ner i foten. En magnetkameraröntgen ska även göras på bröstryggen eftersom jag alltid har sådana smärtor i just bröstryggen och skulderbladen. Även denna smärta börjar stråla ut/upp mot axlarna som om en nerv var i kläm. Jag gjorde en operation av båda mina axlar för några år sedan just för att nerverna kom i kläm i axelleden som var inflammerad och svullen och nu känns det som om problemet är tillbaka, jag vaknar ofta på nätterna av att främst höger arm har domnat bort och en strålande smärta går genom hela armen ner i handen (och nej en hjärtinfarkt är det inte). Men smärtan kommer även från bröstryggen och skulderbladen, smärtan i bröstryggen gör ibland att jag får svårt att ta djupa andetag eftersom det liksom som tar emot i bröstryggen, jag vet att just detta är ett symptom på min reumatiska sjukdom Bechterewe  (eller ankyloserande spondylit som det också heter) men även symptom på min reumatiskasjukdom psoriasisartrit - för det är väl klart att jag inte bara kan ha en reumatiska sjukdom. Och ja nu kanske jag kan lägga till ett diskbråck på listan också - inte roligt alls. Nästa lördag har jag fått en röntgentid så sen får vi avvakta och se vad svaret blir. Magnetkameraröntgen blir på både ländrygg och bröstrygg.
Problemet med smärtan från höften/ländryggen är att varje steg som jag tar smärtar och som det känns just nu så vet jag faktiskt inte hur länge jag kommer att stå ut med denna smärta när jag måste stå och gå på mitt arbete varje dag. Så avslaget på rehabilitering kanske blir till en sjukskrivning eftersom smärtan är så stark just nu - men jag försöker verkligen in i det längsta att inte vara hemma från jobbet på grund av min reumatiska sjukdom. Jag vill inte behöva bli sjukskriven och en rehabilitering i klimatvård skulle kunna göra så att en sjukskrivning inte skulle behövas, men jag får ringa imorgon och se om jag kan överklaga beslutet.
 
 
 
rehabilitering 2014
 
rehabilitering 2014.
 
Och ja jag vet att jag säkert har fått åkt relativt ofta på rehabilitering/klimatvård och det finns många runt om i landet som inte fått åka så ofta, men jag kan säga att det har varit välbehövligt och jag har inte behövt vara sjukskriven för min reumatism alls de senaste åren vilket väl måste anses som väldigt bra och ekonomiskt för landstinget...
 
Det är hård träning och bra behandlingar på dessa resor.
Måndag - fredag är det träning och behandlingar! 
Så någon semester är det faktiskt inte...
 
 
 
 
Sjukdom, livet | |
#1 - - Misstossequeen:

Hoppas du haft en bra dag 😊

Svar: Det var jätte mysigt 😃😍

Upp