att dela bilder/citat på fb...

Igår fick jag mig en rejäl tankeställare efter att ha läst ett inlägg som publicerades i en grupp som jag är med i på fb. Nu känner jag att man inte ska diskutera det man läser i grupper på fb så det känns som om jag inte riktigt kan berätta vad inlägget gällde. Kanske kan jag försöka förklara lite allmänt. Det handlade om att barn kan ta illa vid sig av bilder och citat som deras föräldrar delar på fb. Tex. dessa bilder med texter där föräldrar som har barn med autism är "superföräldrar" - ni vet nog vilka bilder och texter som jag menar. Dessa och liknande bilder kan alltså barn uppfatta som lite hånfulla fick jag upp ögonen för igår. Jag har faktiskt aldrig ens tänkt den tanken utan jag har mer sett dessa delningar av bilder och citat som en kärleksförklaring till mina barn - inte alls något som jag tänkt att de skulle tagit illa upp av.
 
Har ni reagerat på dessa bilder/citat? 
 
    
 
 
Jag har tyckt att dessa bilder och citat varit lite gulliga, kärleksfulla och förklarande i enkla ord. Men nu vet jag alltså att samma bilder kan upplevas som kränkande och så har jag aldrig tänkt. Dessa bilder kan upplevas som om föräldrar till barn utan autism inte är "superheros" "super moms" mm och det kan upplevas som att vi (föräldrar som har barn med autism) tycker att vi är bättre än andra... Ja som sagt denna sida av bilderna har jag aldrig tänkt på men igår fick jag upp ögonen för detta. 
 
Det cirkulerar ju många olika sorters bilder och citat på just fb. Fåordiga texter men som säger ganska mycket i få ord - som även är lätta att bara dela vidare...
Allmänt | |
#1 - - Hej hjärtat. Jag tycker de är lite udda. Nu kämpar vi med ADHD och inte autism men de är "psykisk sjukdom" Jag skiljer inte mina "friska" och "sjuka" barn åt. Så därför tycker jag dessa bilder är löjliga /Solan:

Solan

Upp