grottor och liknande...

Min man sitter just nu och tittar på ett program på kanal 8 som handlar om några som åker runt och utforskar grottor. Och jag kan bara inte se det. Jag får nästan panik bara jag tittar på tv:n just när dom kryper och ålar sig igenom trånga grottor. Ibland så ropar han på mig och säger att jag ska komma och titta, han retas ju bara för han vet att jag bara avskyr grottor och liknande. Samma fobier har jag för djupavatten. Jag klarar inte av att simma ordentligt på djuptvatten, jag får alltid en känsla av att bli neddragen. Men nu var det grottor det handlade om. Jag tycker att det är otäckt med trånga utrymmen, jag har nog en släng av Klaustrofobi. Jag har fått jobba ganska hårt med just det efter att jag fick barn, ibörjan när min yngsta dotter var liten så klarade jag inte ens av att gå på offentliga toaletter, men jag insåg ju att jag som mamma måste kunna följa med mina barn in på toaletten och jag måste kunna våga låsa, men det har tagit emot. Och jag ska erkänna, har jag någon med mig till tex, toaletten så ber jag alltid denna någon att stå utanför och vakta så att jag slipper låsa. Det låter inte riktigt klokt märker jag nu när jag skriver om det, men så är det.

Jag har egentligen ingen aning om varför jag har denna klaustrofobi, men jag tror att det kan komma sig ifrån när jag var nyfödd och liten bebis. Jag låg i kuvös ganska länge och var sedan trakaetomerad tills jag var 2 år, så jag tror nog att det faktiskt kan spela in. Jag vet inte riktigt hur det spelar in, men om jag är i något trångt utrymme så känns det alltid som om det är svårt att andas, jag får liksom ingen luft känns det som.

Men som sagt just nu sitter mannen i mitt liv och kikar på detta program om grottor, riktigt trånga grottor, och jag kan inte riktigt låta bli att gå dit och kika ibland, bara för att se liksom. Men jag kan väl titta någon minut sen kommer paniken krypande och jag bara måste gå därifrån och fråga mig inte varför jag går dit och tittar för det vet jag inte riktigt. Det är som om det läskiga drar mig till sig på något vis.


bilder: Google
Sjukdom | |
#1 - - Budda:

Hej, känner igen det där...såg i veckan på tv någon krypa under gamla fängelset Alcatraz i USA.



Ha en bra lördag! (jag hittade hit via annan blogg)

Hälsn.Tina

#2 - - Marie-Louise:

Tina: Välkommen hit. Ja visst är det hemskt när dom krälar under trånga utrymmen, usch. Jag kikar in till dig nu :)

Upp