ont det gör ont...

Imorse vaknade jag med huvudvärk igen som vanligt, har gjort det hela veckan och veckan innan dess också. Jag känner att huvudvärken kommer från ryggen och nacken och nu börjar jag faktiskt bli lite orolig. Jag känner mig grymt stel i ryggen och nacken värker och är stel och allt utmynnar i ont i käkarna och huvudet. Så varför jag börjar bli orolig: jag har diagnosen Psoriasis artrit och Beschterew. Beschterew är en reumatisk sjukdom som främst sätter sig i rygg och nacke.
"Lämnas sjukdomen obehandlad finns det risk för att smärta och stelhet sprider sig med inflammation i ländrygg, bröst- och halsrygg. Så småningom kan då nytt ben bildas mellan ledband och kotor samtidigt som kotornas hörn bryts ner. Bennybildningen och omvandlingen av ryggkotorna leder till att ryggens förmåga att böja sig minskar och försvinner och kroppen stelnar mer och mer till den kutande rygg som tidigare karakteriserade pelvospondylit."
Nu är ju inte jag obehandlad men jag har ju så satans ont, därför blir jag orolig. Jag ska till mina reumatolog i början av juni och jag måste då be henne om en ny röntgen av min rygg och nacke. Jag gjorde en sådan röntgen för några år sedan och då kunde man se små förändringar mellan kotorna men det var inga stora förändringar och dom var helt normala fick jag då höra, men nu har jag så mycket mera ont och jag har ont hela tiden. Ofta blir värken så påträngande och jobbig att jag får yrsel och illamående av värken och det kan väl ändå inte vara normalt, tycker jag.

Tiden på Teneriffa var ju jättebra för mig men sen kom jag hem och allt har blivit precis som vanligt igen. Smärtan är densamma om inte värre ibland och huvudvärken har blivit påtagligt försämrad. Stelheten i höfterna börjar också komma tillbaka, redan, och ibland känns det som om höfterna ska liksom hoppa ur led. I och för sig kan säkert huvudvärken och käkvärken även bero på min nuvarande psykiska hälsa, jag vet ju att jag biter ihop tänderna på nätterna och det gör säkert att huvudvärken blir värre såklart. Men jag vill verkligen inte få en stel rygg och nacke, som kan bli resultatet av Beschetrew.

Jag som förut har fått må bättre ganska länge (flera månader) efter utlandsvårderna som jag varit på innan känner inte alls igen det här. Jag har bara varit hemma i 4 veckor och mår redan nu lika illa som jag mådde innan jag åkte iväg, usch vart ska detta sluta tro...
Sjukdom | |
Upp