Jag kom på att jag nog är likadan med gränserna när det gäller mat. I alla fall när jag ska laga något som jag aldrig gjort förut. I år var faktiskt första gången som jag har gjort lammstek, jag har aldrig gjort det förut, jag har aldrig trott att jag skulle få den lika bra som mamma så därför har jag aldrig provat på. Men den blev bra, kanske inte riktigt lika bra som mammas men hon har ju haft några år mer på sig att testa.
Men det här med gränser. Jag skulle alltså för första gången idag köpa en lammstek. Hittade en på 1,4 kg och tyckte att den såg väldigt liten ut, så jag köpte två. Gjorde i ordning båda två, späckade med vitlök och kryddade och fixade. Så ja nu har vi lammstek i flera dagar, inte ens en halv gick åt till middagen. Men dom blev alldeles lagom rosa och goda. Jag är verkligen super kass på att beräkna åtgång.
här ligger dom och vilar sig lite innan jag skar upp den ena. foto:jag
Jag har gjort en halloncheesecake tills imorgon, den står färdig och fin i kylen. Men när jag ändå höll på så gjorde jag sex små citroncheesecake i små portionsformar. Dessa har vi ätit nu (Emelie, det finns två till er i kylen) så gott men attans vad mäktiga dom var. Och nej jag följde inget exakt recept. Jag har ett recept på halloncheesecaken men jag hittar inte länken, men jag gjorde om det lite och hade rivet citronskal och citronsaft i istället.
Haha, vi lagar alltid för mycket mat med! Som idag när vi grillade, huuur mycket rester som helst.