att få en bok...

Många av er har säkert redan sett på FB att jag (och min syster och alla 8 barnbarnen) fick en bok av min mamma (<--länk) som hon skrivit själv. Den handlar om hennes liv, hennes livshistoria. En sån underbar julklapp och gåva att få. Att få en inblick i sin mammas liv som man aldrig trodde man skulle kunna få. Kapitlet om Maria (min storasyster som dog när hon endast var 6 dagar gammal) och mig (som hade samma sjukdom när jag föddes som Maria) är nog det kapitel som griper tag i mig starkast. (ett blogginlägg om min förtsa tid i livet finns här) (<--länk)  Att få läsa om sin mammas sorg och kämpande under mina första två år i livet då jag faktiskt bodde på sjukhus med några få permissioner gör ont men på samma gång gör det mig stärkt och faktiskt lycklig. Att få läsa hur ens mamma kämpade för att jag och min storsyster (som lever) skulle få det bästa livet som bara gick under de förutsättningar som fanns just då gör mig lycklig. Mamma kämpade något enormt och hon gav oss verkligen allt! 
 
Min livshistoria av Inger Stark. 
 
Två av mina döttrar har redan läst ut boken, jag hoppar mellan kapitlena och läser inte boken rakt upp ner (som jag kanske borde göra) men har snart läst ut den, och kommer nog börja läsa den från början igen sen snart. 
 
Slutet på boken kan nog vara den finaste kärleksförklaring man kan få av sin mamma (och mormor). 
 
"Jag är så lycklig för att jag har er, mina älskade döttrar och mina åtta underbara, högt älskade barnbarn. Ni tar hand om mig, stöttar mig och i finns alltid om jag behöver er. 
Ta vara på livet mina älsklingar!
Lev väl, lär av era erfarenheter och ångra ingenting.
Allt sammantaget är själva livet!"
 
Jag tror att just "ångra ingenting" är det som griper tag i mig mest. För visst har jag gjort en del saker i livet som jag ångrar - men som mamma skriver det är ju det som är själva livet. Allt man gör i livet formar ju en till den man är. Så jag ska verkligen försöka att låta bli att ångra saker och istället se dessa saker som erfarenheter som gjort mig till den jag är jag är idag - vissa saker har även gjort mig starkare än vad jag varit om jag inte gjort dessa saker, så är det ju med livet. Tack mamma för den fina gåvan du gett oss, jag älskar dig <3
 
Familj, känslor, livet | |
#1 - - Inger Stark:

Om du visste hur glad jag är för det här blogginlägget. Det värmer mig och ger mig styrka. tack för att du uppmanade mig att göra detta, skriva ner min livshistoria för er. Det har varit roligt, smärtsamt, ibland motigt, men det har gått. Fem år tog boken. massor av kramar från din mamma som älskar dig så mycket.

Svar: Puss och kram älskade mamma ❤️
Marie-Louise

#2 - - Linda w L2K:

Jag blir alldeles rörd av det du skriver om boken. Viken ära att få läsa! Vilken mamma!

Svar: Ja hon är en klippa min mamma. Så fin och varmhjärtad ❤️ kram vännen
Marie-Louise

Upp